Chtěli jste něco nového a teď brbláte. Diváci se hádají, jestli je čtvrtá fáze Marvelovského filmového universa povedená, nebo ne

Nemohou se shodnout. 

Aktuálně probíhá čtvrtá fáze Marvelovského filmového universa a nutno poznamenat, že asi nejvíce riskuje, pokud jde o jednotlivé projekty. Některé se totiž výrazně odklánějí od toho, na co jsme byli u Marvelu v minulosti zvyklí. 

A jak se dalo čekat, podobné experimenty mají své fandy, ale také nemálo odpůrců. Aktuálně tak v online vodách propukla diskuse, kdy jedna strana peskuje, že čtvrtá fáze je přinejmenším rozporuplná a druhá upozorňuje, že nesázela na jistotu a v tom je její síla. 

SOUVISEJÍCÍ: DISNEY ZVEŘEJNIL ČASOVOU OSU MARVELOVSKÝCH PROJEKTŮ. NĚKDY JE MATOUCÍ

Jaké jsou tedy argumenty obou stran "sporu"? Ta, která silně kritizuje se ohání tím, že čtvrtá fáze je uspěchaná, nedrží pořádně pohromadě a některé projekty působí "výplňově". Nadšení nevyvolává ani kvalita trikových efektů (což ale mimochodem není problém jen čtvrté fáze) a zaznívá i například to, že Thor: Láska jako hrom (2022) má silně negativní recenze (což není úplně pravda, aktuálně má film 70 % pozitivních recenzí, což není vůbec špatné). 

Druhá strana upozorňuje na to, že se roky volalo po tom, aby Marvel nehrál na jistotu a když aktuální fáze sází na svérázné režisérské osobnosti, unikátnost a neotřelý přístup, tak ti, kteří chtěli originalitu najednou prskají. 

Dávají také vědět, že některé z projektů mají větší hloubku, jsou více zaměřené na postavy a emoce a nejde jen o povrchní blockbusterovou zábavu a kritika podle nich pramení hlavně z toho, že si určití lidé špatně zvykají na to, že s Avengers: Endgame (2019) skončila jedna velká etapa a teď se začíná s relativně čistým štítem. Ne úplně od nuly, ale budují se základy nové dlouholeté éry.

Pokud se na to podíváme objektivně, pokud jde o tržby, tak to nepůsobí, že o marvelovky klesá v kinech zájem, ale samozřejmě se dalo čekat, že odklon od toho, co fandové znají nebude přijat jednoznačně. 

Jak jste na tom vy, jste rádi, že Marvel už nesází jen na jistotu, nebo fandíte spíše tomu, že se nemá "opravovat to, co není rozbité"?

Zdroj: Twitter/TheDirect, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat