Thor: Láska jako hrom - V novém traileru se objevily odkazy na extrémně mocné bytosti. A nečekaná pocta Lokimu


Velmi... odhalená pocta.

První upoutávka na Thor: Láska jako hrom / Thor: Love and Thunder (premiéra 7. 7. 2022) nebyla rozhodně špatná, ale ta další opravdu vzbudila naši netrpělivost. Objevila se v ní hromada zajímavých věcí, o kterých se jistě bude diskutovat a dá se tušit, že se bude hodně mluvit o momentu, ve kterém Mighty Thor (Natalie Portman) přivolá blesky a za ní se objeví několik soch. 

SOUVISEJÍCÍ: NEJMOCNĚJŠÍ MARVELOVSKÉ POSTAVY - LIVING TRIBUNAL

A právě ty jsou velmi zajímavé. Jedná se o Living Tribunal (mihl se už v Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství), Infinity, Eon a Death. Všechno jsou to velmi mocné entity. Living Tribunal je bytostí, která dohlíží na pořádek v Multivesmíru a dokáže vytvářet i ničit celé vesmíry. Infinity, Eon a Death jsou pak členové soudu, kterému Living Tribunal předsedá (plus zmíněnou trojici pojí něco, co by se dalo označit jako příbuzenské vztahy).

Zdroj: Marvel Studios (úvodní fotografie)


Infinity dokáže manipulovat s časem, prostorem, hmotnou, energií a realitou a to v podstatě bez omezení. Eon vidí to, co se děje nebo může stát v jakémkoliv místě Multivesmíru a dovede oživit mrtvé. Kromě toho má nesmírné množství znalostí. A Death nemůže zemřít, protože technicky řečeno ani nežije, má podobné schopnosti jako Infinity a kromě jiného vládne duším všech zemřelých a pokud se jí zachce (což se nestává často), může je vrátit zpět mezi živé. Netřeba si připomínat, že je to také někdo, komu se v komiksu snažil za každou cenu zavděčit Thanos.

Daná čtveřice patří k nejmocnějším bytostem a je otázkou, zda budou mít v ději filmu nějaký prostor, nebo půjde jen o pomrknutí na fandy, ale je rozhodně zajímavé, že odkaz na Living Tribunal se objevil ve dvou filmech za sebou. 

Kromě toho je v dané scéně ještě jedna socha to člen skupiny známé jako Watchers. Je to Uatu, kterého známe už z animovaného seriálu What If...?

A teď k trochu jinému odkazu, v jedné scéně Thor (Chris Hemsworth) přijde díky kouzlu Dia (Russell Crowe) o oblečení a kromě muskulatury předvede také tetování, které je poctou Lokimu (Tom Hiddleston). Konkrétně je to Lokiho helma s rohy a nápis RIP Loki. Tomu se prostě říká bratrská láska.

 

Zdroj: Marvel Studios (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat