Doctor Strange 2: Režisér si nebyl jistý, jestli chce ve filmu "zombie Strange"


 Sam Raimi nebyl přesvědčen, že je to to pravé ořechové.

Film Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) byl jednou ze zatím nejbizarnějších marvelovek s tím, že jsme se dočkali hodně svérázných momentů. Třeba toho, že Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) posedl mrtvolu své varianty. Což působilo jako něco, s čím určitě přišel režisér Sam Raimi, který má podobné šílenosti rád. Překvapivě to ale nebyl jeho nápad, Sam si naopak nebyl jistý, zda tenhle moment do filmu zařadit. Prozradil to scenárista Michael Waldron:

SOUVISEJÍCÍ: ZE DRUHÉHO STRANGE BYLI VYSTŘIŽENI MAGNETO A GHOST RIDER

"Určitě jsem psal [scénář] s tím, že jsem myslel na Sama. Viděl jsem všechny jeho filmy. Zaměřil jsem se na dialogy v jeho filmech, protože jsem chtěl, aby to působilo jako film Sama Raimiho. Ale budiž Samovi přičtenu k dobru to, že neměl zájem jen kopírovat své největší hity. Nepřišel a neřekl, že potřebuje zombie. Pravdou je, že když jsem mu navrhl nápad s mrtvým Strangem, silně váhal, protože si tím nebyl jistý, nechtěl, aby to vypadalo tak, že prostě přišel jen s tím, 'Chci dělat Raimiho věc."

Nakonec ale na tuhle myšlenku přistoupil a posednutého zombie Strange jsme ve filmu viděli. Někoho to pobavilo, jiným to nepřišlo jako dobrý nápad, ale rozhodně to byl zajímavý moment.

Zdroj: Polygon, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat