Doctor Strange 2: Pro Mordoa byl naplánován drsný osud. Ve filmu měl by k vidění bratr Thora. A Benedict Cumberbatch odmítl zápornou marvelovskou roli

Jakou? POZOR, SPOILERY!!!

Ve filmu Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) se vrátil Baron Mordo (Chiwetel Ejiofor), respektive jsme se dočkali jeho odlišné varianty z jiného vesmíru. Nyní se dostala na veřejnost původní verze scénáře, ve které Mordo neskončil zrovna nejlépe. 

SOUVISEJÍCÍ: CO ŘÍKÁ PŘEDSTAVITEL VŮDCE FANTASTICKÉ ČTYŘKY NA SVÉHO NÁSTUPCE?

Podle uniklého scénáře měl pronásledovat Wandu (Elizabeth Olsen) v lese a snažit se ji zabít s pomocí magického luku, ovšem to se mu nepodařilo. Naopak, byl to on, kdo zemřel a to tak, že mu byla setnuta hlava. 

Jak ale víme, nakonec Mordo sehrál v příběhu důležitější roli, neobjevil se jen na chvíli s tím, že by rychle skončil mrtev. 

Další zajímavostí je, že původně neměli být členy Illuminátů Black Bolt a Reed Richards, ale druhého zmíněného měl nahradit Baldur, což je v komiksu bratr Thora. Baldura si měl zahrát dvorní herec režiséra Sama Raimiho Bruce Campbell a ani na Baldura nečekal pěkný osud, Scarlet Witch ho měla probodnout. 

Bruce si ve filmu nakonec stejně zahrál, střihl si cameo roli prodejce pizzy z alternativního vesmíru. Měl dvě scény, v průběhu filmu a po titulcích. 

Jak už víme, ze Scarlet Witch se stala krutá záporačka, ale je trochu paradoxní, že to byl původně Benedict Cumberbatch, komu byla nabídnuta role marvelovského padoucha předtím, než byl obsazen jako Doctor Strange. Byla osloven s tím, jestli by si nechtěl zahrát temného elfa a ústředního padoucha v Thor: Temný svět (2013) Malekitha:

"Byl jsem natolik odvážný, abych řekl, 'Raději bych počkal na něco více šťavnatého."

Čehož se dočkal, ale ani Doctor Strange se mu na první pohled nezdál, přišel mu příliš zakořeněný v sedmdesátých letech minulého století. Ovšem, herec byl ujištěn, že postava, kterou ztvární bude zmodernizována, což se také stalo.

Nutno poznamenat, že udělal dobře, když roli Malekitha odmítl, ten je totiž považován za jednoho z nejméně povedených padouchů z Marvelovského filmového universa, ovšem ne vinou jeho představitele Christophera Ecclestona, ale spíše scénáře.

Zdroj: CBM, BBC Radio 1, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat