Jak měl vypadat Batman a Deathstroke v Affleckově Batmanovi. Vystřižená scéna ze Spider-Mana s Mattem Murdockem. A Marvel stojí za LGBTQ+ komunitou


 Komiksové střípky.

Aktuálně v kinech boduje film Batman (2022), ve které se hlavní role ujal Robert Pattinson (a dopadlo to lépe, než někteří čekali). Ovšem, nejdříve byl plán takový, že si Netopýřího muže zahraje Ben Affleck (který měl také pomoci se scénářem a vzít si na starost režii). Z toho sešlo a projekt Batman byl "překopán" od základku. Nyní si ale můžete alespoň prohlédnout, jak měl vypadat kostým, který si měl na sebe vzít Affleck (třeba ho bude mít ve filmu Flash, ve kterém si zahraje, ale spíše se dočkáme jiné verze kostýmu). Kromě toho si můžete prohlédnout i vzhled padoucha Deathstrokea, který se měl také objevit.


Ve filmu Spider-Man: Bez domova (2021) se do Marvelovského filmového universa vrátil Matt Murdock (Charlie Cox), ale bylo to opravdu jen malé cameo, byl k vidění v jedné scéně (i tak ale zabodoval). Nyní se na internet dostal další moment s Mattem, který byl ale z filmu vystřižen. Nicméně se počítá s tím, že se Matt Murdock a jeho superhrdinské alterego Daredevil budou dál v Marvelovském filmovém universu objevovat.


Společnost Walt Disney má hlavní centrálu na Floridě a právě tento stát je aktuálně v centru kontroverze kvůli zákonu, kterému je přezdíváno "Don't Say Gay". Důvodem je to, že jeho cílem je dosáhnout toho, že ve školách nebude možné zmínit cokoliv, co se týká tematiky LGBTQ+ (teoreticky by tak například dítě, které má dvě maminky nemohlo tuto skutečnost pronést nahlas).

To pochopitelně vyvolalo pobouření a je mířeno i proti společnosti Disney, která se podle mnohých dostatečně proti téhle legislativě nevymezila. Kritiky se dočkala i od svého studia Pixar, kdy měl Disney omezovat prvky LGBTQ+ v pixarovských filmech. Šéf firmy Disney Bob Chapek se za to omluvil a přislíbil pět milionů dolarů neziskové organizaci bojující práva LGBTQ+ komunity. 

Pokud jde o Marvel (který spadá také pod Disneyho), ten se zatím příliš nevyjadřoval. Nicméně nyní pracovnice Marvelu Sofia Alexander zveřejnila následující tweet:

"S jistotou mohu říct, že jsem pyšná na to, že pracuji v Marvelu. Victoria Alonso, Kevin Feige a Lou D'espisito jsou neuvěřitelně neoblomní, pokud jde o to, jak podporují LGBTQ+ komunitu, speciálně s ohledem na přístup Disneyho k zákonu Don't Say Gay na Floridě."

Následně se objevilo i oficiální vyjádření Marvel Studios:

"Silně odmítáme JAKOUKOLIV legislativu, která porušuje základní lidská práva LGBTQIA+ komunity. Marvel Studios stojí za nadějí, inkluzivitou a sílou a hrdě stojíme za touto komunitou. Dnes slibujeme, že budeme nadále intenzivně dodržovat náš závazek jako spojenců, kteří propagují hodnoty jako jsou rovnost, přijetí a respekt."

Zdroj: DC Films/Warner Bros. (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat