Hrát postavu, která nebyla napsaná pro mě je zábava, užívá si roli Valkýry Tessa Thompson. A jaké to je hrát bisexuální postavu?


 I o tom se rozpovídala sympatická herečka.

Tessa Thompson ztvárňuje bojovnici Valkýru v Marvelovském filmovém universu, nicméně, když byla do role obsazena, někteří lidé tím byli zaskočeni, protože se tato postava původně inspirovala u severské mytologie a herečka nemá typickou severskou vizáž. 

SOUVISEJÍCÍ: DOCTOR STRANGE 2 BUDE TESTOVAT HRANICE MULTIVESMÍRU

Nicméně, Valkýra se sice zrodila v severských bájích a mýtech, ale tato verze Valkýry pochází z komiksů a tam se na historickou/mytologickou přesnost zase tolik nehraje a kromě toho se Tessa role ujala s takovým nadšením a vervou, že si ji mnozí fandové zamilovali. 

Ovšem, další nevoli u puritánů postava vyvolala ve chvíli, kdy vyšlo najevo, že je bisexuální. To už mělo být naznačeno v Thor: Ragnarok (2017), k čemuž nakonec nedošlo, ale v Thor: Love and Thunder (premiéra 7. 7. 2022) bude Valkýra hledat partnerku, která jí bude stát po boku jako vládkyni Nového Asgardu.

Opět je na místě zmínit, že nejde o nápad filmařů, Valkýra je v komiksech bisexuální. Ale pokud jde o Marvelovské filmové universum, tak je tam zatím minimum postav z LGBTQ+ komunity. Jaké to tedy pro Tessu (která má sama ráda oba pohlaví) hrát jednu z nich?

"Je to naprosto vzrušující. Hodně mluvíme o reprezentaci a očividně, pokud jde o LGBTQIA komunitu, je tu ještě spousta práce. Ale pokud se podíváte na komiksy, které jsou kanonické, je tu spousta queer postav! Je to těžké, protože Taika (Taika Waititi, režisér a scenárista Thor: Love and Thunder, pozn. redakce) a já bychom rádi, aby to pokračovalo, ale pokud jde o filmy, tak nemůžeme udělat cokoliv. Naneštěstí, v marvelovských filmech nemají obecně milostné příběhy příliš prostoru. Myslím si, že v případě nového 'Thora' tomu bude trochu jinak, což je vzrušující. A hrát postavu, která není historicky napsána pro někoho, kdo vypadá jako já, to vše je působí vzrušujícím dojmem."

Dá se čekat, že Valkýra, která bude mít svou královnu, asi vyvolá pár zvedných obočí, ale čistě statistickým faktem je, že Marvelovské filmové universum rozhodně extrémně netlačí na pilu, pokud jde o genderovou, etnickou a sexuální vyváženost. První sólovka hrdiny tmavé pleti se objevila až v roce 2018 (Black Panther), první sólovka ženské superhrdinky v roce 2019 (Captain Marvel) a první homosexuální superhrdina až v roce 2021 (Eternals), takže rozhodně nehrozí to, že by byl Marvel příliš "woke". 

Zdroj: The Wrap, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat