Spider-Man: Bez domova - Proč bylo rozhodnuto o šokující smrti

 


To vysvětlil spoluscenárista. POZOR, SPOILERY!!!

Ve filmu Spider-Man: Bez domova (2021) došlo k šokující smrti, kdy Peter Parker/Spider-Man (Tom Holland) přišel o svou milovanou tetu May (Marisa Tomei), která mu pomohlo v boji proti Green Goblinovi (Willem Dafoe).

SOUVISEJÍCÍ: KDYŽ SUPERHRDINU ZACHRAŇUJE MAMINKA

Byl to okamžik, který mnohé zaskočil. A spoluscenárista Erik Sommers prozradil, jaký byl důvod, proč se tvůrci rozhodli nechat May zemřít:

"Byli jsme v bodě, kdy jsme měli pocit, že je potřeba ztráta, oběť, skutečná cena, kterou musel Peter zaplatit za rozhodnutí, že zkusí zachránit padouchy. Myslím, že bylo jasné mnohým z nás, že ztráta tety May byla pointou, které jsme se snažili dosáhnout: udělat z toho film, ve kterém Peter Parker zažije ztrátu, kterou ostatní [Spider-Mani] zažili v jiných filmech."

Sommersův kolega Chris McKenna k tomu dodal:

"Pokoušel se udělat to, co ho May naučila a o to těžší byla tato oběť, protože se obrátila proti němu a vedla k její smrti. Poté začal zpochybňovat morálnost způsobem, kterým ji nikdy nezpochybňoval, protože něčemu podobnému předtím nemusel čelit."

Byla to rozhodně zajímavá dějová linka a určitě emotivní a byla jedním z důvodů, proč byl třetí Spider-Man nejtemnějším dílem ze série. 

Zdroj: Variety, Sony Entertainment/Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat