Hra o trůny: Proč se nelíbila poslední řada? Protože se krásní bílí lidé nedočkali šťastného konce, myslí si představil Tyriona


 Nečekaný názor.

Osmá a současně finální řada seriálu Hry o trůny se rozhodně potlesku nedočkala. Byla silně kritizována a to z několika důvodů (neuspokojivé uzavření příběhů některých postav, uspěchanost, zmatenost, ale třeba i kvůli technické kvalitě určitých scén). Prostě a jednoduše se nepovedla, ovšem představitel Tyriona Lannistera Peter Dinklage přišel se zajímavým vysvětlením, proč se poslední série dočkala takové kritiky:

SOUVISEJÍCÍ: GEORGE R.R. MARTIN VIDĚL PRVNÍ EPIZODU DALŠÍHO SERIÁLU Z UNIVERSA HRY O TRŮNY

"Byl správný čas [skončit]... Ale myslím si, že důvod, proč byl závěr tak kritizovaný, byl ten, že jsme se s nimi [diváky] rozloučili. Už jsme neběželi a oni nevěděli, co dělat v neděli večer. Chtěli víc, takže kvůli tomu byla kritika. Chtěli, aby krásní bílí lidé společně odjeli do západu slunce. Mimochodem, tohle je fikce. Jsou v tom draci. Smiřte se s tím [smích]. Ne, seriál podryl to co jste očekávali a to je to, co na tom mám rád."

Je to rozhodně netradiční vysvětlení, ale asi s ním spousta lidí nebude souhlasit. Pro mnohé nebylo hlavním problémem to, že se některé postavy nedočkaly šťastného konce, ale to, že se dočkaly neuspokojivého konce. Často nebyl v souladu s chováním postavy, působil uspěchaně a nedotaženě. Nebo si myslíte, že herec na něco kápnul?

Zdroj: The New York Times, HBO (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat