Batman: Film mládeži nepřístupný nebude, ale na drsné násilí a znepokojivý obsah dojde

Úplná "limonáda" to nebude. 

Téměř u každé komiksovky, ve které působí drsnější hrdina, se spekuluje o tom, že by mohla být mládeži nepřístupná. A výjimkou není ani Batman (premiéra 3. 3. 2022). V jeho případě by se mluvilo o tom, že by mohl mít přístupnost R (do sedmnácti let pouze v doprovodu dospělé osoby), ale to se bohužel (?) ukázalo jako nepřesný dohad. 

SOUVISEJÍCÍ: FILM FLASH JE POSLEDNÍM, VE KTERÉM SI BEN AFFLECK ZAHRAJE BATMANA

Aktuálně dostal film v USA oficiální přístupnost a ta je PG-13. Důvodem pro udělení této přístupnosti je intenzivní násilí, znepokojivý obsah, přítomnost drog nebo drsný jazyk. A v minulosti jsme viděli filmy, které mají tuto přístupnost a byly docela drsné a soudě podle trailerů se mezi ně zařadí i nejnovější Batman. 

Není divu, že filmové studio Warner Bros. nehnalo do další mládeži nepřístupné podívané, přece jen, v poslední době jejich filmy s touto přístupností finančně úplně nebodovaly a v případě Batmana asi nechtěla společnost příliš riskovat. 

A jak ukázaly minulé filmy Batman, není nutné mít přístupnost R, aby vznikl povedený projekt. Tak snad to bude platit i tentokrát. 

Zdroj: Bat_Source, DC Films/Warner Bros. (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat