Sony chce nominaci na Oscara pro Spider-Man: Bez domova. A diváci film hodnotí jako nejlepší v historii


Téhle komiksovce se opravdu daří. 

Nedávno vyšlo najevo, že je na filmové a seriálové databázi IMDb se Spider-Man: Bez domova (2021) dostal mezi deset nejlépe divácky hodnocených filmů (aktuálně ale klesl na 11. místo) a teď se tvůrci dočkali další skvělé zprávy. 


Na serveru sdružujícím profesionální recenze (který ale umožňuje i hodnocení fanoušků) RottenTomatoes má komiksovka 99 % kladných hodnocení (od cca 25 tisíc ověřených hlasujících), což se zatím žádnému jinému projektu nepovedlo. Je otázkou, jak dlouho si třetí Spider-Man tohle prvenství udrží, ale i tak je to úspěch. 

K tomu si přidejme skutečnost, že se tržby blíží k hranici 900 milionů dolarů celosvětově a je jasné, že tohle je projekt, za který budou společnosti Sony a Marvel hodně vděčné. Ale Sony chce víc, doufá, že by projekt mohl mít šanci na Oscara v kategorii nejlepšího filmu. 

To je odvážné přání s ohledem na to, že porota není obvykle velkým fandou komiksových filmů (dává jim šanci obvykle jen v technických kategoriích), ale šance tu je. Sony dokonce hodlá spustit oficiální kampaň na podporu filmu v případě Oscarů. 

Filmová akademie rozhodující o nominacích to samozřejmě nemusí vůbec brát v potaz, ale minimálně to vyvolá slušný rozruch a není tajemstvím, že filmové ceny Oscar jsou méně a méně sledované a to také kvůli "zastaralosti" a dát šanci podobnému blockbusteru by mohlo Oscarům pomoci s "modernizací" a přilákáním mladších diváků, což potřebují jako sůl. 


Zdroj: RottenTomatoes, THR, Sony Entertainment/Marvel Studios (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat