Oscaři a další filmové ceny ohrnují nos nad komiksovkami, Tom Holland se teď proti tomu ohradil


 Mladému herci se to nelíbí. 

Komiksové filmy jsou často velmi finančně úspěšné, ale pokud jde o různé ocenění jako jsou například Oscaři, tak dostávají šanci obvykle jen v technických kategoriích, ale v hlavních jen velmi velmi velmi výjimečně.

SOUVISEJÍCÍ: SONY HODLÁ PROPAGOVAT SPIDER-MANA JAKO KANDIDÁTA NA OSCARA

Navíc se stalo zvykem to, že se někteří filmaři do komiksovek pouští a tvrdí, že "ničí" filmový průmysl. Příkladem budiž legendární režisér Martin Scorsese, který označil marvelovky za něco jako zábavní parky, ale ne skutečné filmy. 

Podobný přístup se ale nelíbí aktuálnímu Spider-Manovi Tomu Hollandovi:

"Můžete se zeptat Scorseseho, 'Chtěl byste natočit marvelovský film?' Ale on neví, jaké to je, protože nikdy žádný neudělal. Já jsem jich několik natočil a také jsem natočil filmy, o kterých se mluvilo ve spojení se světem Oscarů a skutečně jediným rozdílem je, že jedny jsou dražší než ty druhé. Ale způsob, kterým přistupuji k postavě, způsob, kterým režisér pracuje s příběhem a postavami - to je stejné, je to pouze natočeno v jiném měřítku. Takže si myslím, že jde o skutečné umění. Tím chci říct, můžete se zeptat také Benedicta Cumberbatche nebo Roberta Downey Jr. nebo Scarlett Johansson - lidí, kteří natočili filmy, které jsou označovány jako 'oscarové' a také natočili superhrdinské filmy - a oni vám řeknou, že je to to samé, ale v jiném měřítku. A také je v oscarových filmech méně spandexu."

Je to intenzivní diskuse, která asi jen tak neskončí, to zda jsou komiksové filmy skutečným uměním, nebo jen "přímočarou zábavou", ale Sony třetímu Spider-Manovi věří a údajně spustí kampaň na jeho podporu, pokud jde o nominaci na Oscara v kategorii nejlepšího filmu. 

Zdroj: THR, Marvel Studios/Sony Entertainment (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat