Velkou inspirací byl Muž z oceli, prozradila režisérka Eternals. A herec prohlásil, že kvůli odmítnutí uvést film vypadají země ignorantsky


 Důvodem stažení z kin je homosexuální zápletka.

Pokud jste viděli marvelovku Eternals (2021), tak jste si určitě všimli, že si film několikrát jemně rýpnul do Supermana. Faktem ale je, že právě tahle postava od DC inspirovala režisérku Chloé Zhao:

"Superman je nadčlověk, ultimátní muž, superman, koncept, který existuje ve všech kulturách. Ze všech moderních interpretací Supermana mě Muž z oceli Zacka Snydera inspiroval nejvíc, protože přistupoval k tomuto mýtu autentickým a velmi realistickým způsobem... Film ve mně zanechal silný dojem. Ale Ikaris je samozřejmě naší verzí Supermana."

Který ale nenosí kápi. A nutno říct, že Ikaris (Richard Madden) je o něco komplikovanější osobností, než Superman. Ti, kteří už na Eternals byli jistě vědí, o čem je řeč. 

SOUVISEJÍCÍ: PROFESIONÁLNÍ RECENZE ETERNALS PŘÍLIŠ NECHVÁLÍ, ALE DIVÁKŮM SE FILM LÍBÍ

A také vědí, že ve filmu byl představen první marvelovský gay superhrdina Phastos (Brian Tyree Henry), který měl syna a manžela Bena v podání herce Haaz Sleiman

A právě Haaz, který je homosexuální, ale současně je muslimského vyznání a má arabsko-americký původ, se vyjádřil k tomu, že kvůli (velmi okrajově a nekontroverzně prezentované) vedlejší dějové lince s homosexuálním párem, byli Eternals staženi u kin v Saudské Arábii, Kuvajtu a Kataru. Disney totiž odmítl dané scény vystřihnout a tamější úřady tak rozhodly o neuvedení filmu:

"[Tvůrci] si stáli za svým a řekli, 'Ne, my neohrozíme celistvost našeho filmu.' Tyhle arabské země kvůli tomu vypadají ignorantsky a pateticky... Doufám, že to bude inspirovat lidi v Saudské Arábii, Kuvajtu a lidi v Kataru, aby si to nenechali líbit."

Samotná Chloé Zhao je se situací jistě smířena, protože v minulosti prohlásila, že by raději, aby film nebyl v zemích, které žádají jeho úpravy, vůbec uveden. A kromě toho se nezdá, že by nastalá situace měla nějak výrazně ovlivnit tržby, Eternals byli uveden před pár dny a už mají na kontě skoro 162 milionů dolarů. 

Zdroj: cinema.jeuxactu.com, Variety, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat