Co novinářům "hrabe"? Je to skvělý film, myslí si diváci o Eternals. A jak reaguje Angelina Jolie na to, že některé země film nebudou promítat, kvůli gay superhrdinovi?

Eternals se publiku líbí. 

Pokud se budeme bavit o profesionálních recenzích, tak podle serveru RottenTomatoes jsou marvelovští Eternals (2021) nejhůře hodnocenou součástí Marvelovského filmového universa, pouze 49 % recenzí je pozitivních. 

Ovšem, zdá se, že Eternals budou oním případem, kdy se novináři a "běžné" publikum neshodnou, protože se zdá, že nová marvelovka se divákům líbí. Svědčí o tom například to, že na zmíněném serveru RottenTomatoes mají Eternals od diváků hodnocení 83 %, na proslulé filmové a seriálové databázi IMDb je to méně, 6,8 z 10, ale pořád je to lepší než v případě recenzentů a pokud se budeme bavit o českých a slovenských divácích, tak ti na ČSFD hodnotí Eternals 71 %.

SOUVISEJÍCÍ: ETERNALS BY MĚLI BÝT FINANČNĚ VELMI ÚSPĚŠNÍ

Je na místě zmínit, že není tajemstvím, že na IMDb jsou některá hodnocení extrémně negativní z ne úplně férových důvodů. Například proto, že ústřední tým Eternals je velmi rozmanitý a také proto, že se ve filmu objevil první homosexuální superhrdina Marvelovského filmového universa Phastos (Brian Tyree Henry).

Jeho dějová linka byla zpracována velmi přirozeně, měl manžela a rodinu, nebylo z toho děláno velké halo, prostě to byl fakt a nikdo to neřešil. Ovšem, i to některým lidem vadí a v některých zemích (Saudská Arábie, Katar nebo Kuvajt) nebude film kvůli tomu promítán. Právě k tomu se vyjádřila představitelka Theny Angelina Jolie:

"Je mi líto [publika]. A jsem pyšná, že Marvel odmítl vystřihnout tyto scény. Stále nerozumím, jak je možné, že žijeme ve světě, kde stále existují [někteří lidé], kteří když vidí Phastosovu rodinu a krásu jejich vztahu, tak si to nezamilují. Jak kvůli tomu může být někdo rozčílený, cítím se tím ohrožen, neschvalovat to nebo to neocenit, to je ignorantské."

Ale bez ohledu na to, že některé státy a lidé to nedokáží přijmout, film bude zřejmě velkým finančním úspěchem. Jen v Severní Americe získal během čtvrtka velmi působivých 9,5 milionů dolarů, což je třetí nejlepší letošní výsledek a očekává se, že za víkend si odnese více než 75 milionů dolarů ze severoamerických kin a 150 milionů celosvětově. 

Zdroj: News.com.auVariety, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat