Žaloba Scarlett Johansson kvůli Black Widow je propagační kampaň s cílem získat víc peněz, myslí si právník společnosti Disney

Začíná přituhovat.

Už nějakou dobu se řeší to, že Scarlett Johansson podala na společnost Disney žalobu kvůli tomu, že byl film Black Widow (2021) uveřejněn v kinech a současně na streamovací službě Disney+, což ale podle Scarlett bylo jasné porušení smlouvy.

SOUVISEJÍCÍ: BÝVALÝ ŠÉF DISNEYHO SE CÍTÍ ŽALOBOU SCARLETT JOHANSSON PONÍŽEN, HEREČKA JE REAKCÍ DISNEYHO ZASKOČENA

Disney to samozřejmě odmítá, tiskové vyjádření mluvilo o tom, že je to velmi necitlivý přístup s ohledem na to, že společnost reagovala na pandemickou situaci a údajně se firma odvolává na zásah vyšší moci, což je opravdu termín, které má právní hodnotu. 

Řekněme to ale tak, že vyjádření obou stran začala být ráznější a ráznější a to platí i pro slova právníka společnosti Disney Daniela Petrocelliho:

"Je očividné, že tohle je vysoce organizovaná propagační kampaň, jejímž cílem je získání příjmu, který není dosažitelný skrze žalobu. Žádné množství veřejného tlaku nemůže změnit nebo skrýt jasně stanovené smluvní závazky. Sepsaná smlouva je naprosto jasná."

Daniel si tedy myslí jde o snahu herečky docílit s pomocí veřejného tlaku navýšení příjmu a je zřejmé, že věří tomu, že smlouva něco takového nezaručuje. Samozřejmě je jasné, že bude na straně svého klienta, ale zní opravdu tak, že je přesvědčen o tom, že právo hraje ve prospěch společnosti Disney. 

Podle Petrocelliho je ve smlouvě jasně stanoveno, že jakýkoliv spor bude řešen skrze smírčí řízení a ne před soudem a kromě toho je prý bylo stanoveno, že film Black Widow bude uveden minimálně v 1 500 sálech a jen v USA byl film k vidění v 9 000 sálech a celosvětově pak ve 30 000.

Je tedy otázkou, zda je tu nějaká šance na mimosoudní vyrovnání, nebo opravdu případ skončí před soudem s ohledem na to, že je sice Petrocelli dlouholetým právníkem společnosti Disney, ale dodal, že rozhodnutí není na něm, ale na firmě.

Zdroj: Variety, Marvel Studios/Disney (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat