Sebevražedný oddíl si v kinech nevede zrovna skvěle, co za to může? Podle některých předchozí nepopulární filmy od DC


 Překvapením je i hodnocení diváků na některých serverech.

Před pár dny měl premiéru nový Sebevražedný oddíl (2021), který se recenzentům velmi líbí. A vypadalo to, že zaboduje i u diváků, protože během čtvrtečního uvedení si ze severoamerických kin film odnes 4,1 milionů dolarů, což není s ohledem na současnou situaci vůbec špatné. 

Ale zdá se, že v tomto případě platí, že první vlaštovka jaro nedělá, protože v pátek film získal 12,1 milionů dolarů a zdá se tak, že za celý víkend nepřekročí částku 27 milionů dolarů, ovšem experti počítali s tím, že překoná 30 milionů dolarů. 

SOUVISEJÍCÍ: FANDOVÉ SNYDERVERSE UMĚLE SNIŽUJÍ HODNOCENÍ SEBEVRAŽEDNÉHO ODDÍLU

Samozřejmě může být na vině víc faktorů. Kina už nejsou uzavřena, ale někteří lidé se stále neženou do uzavřených sálů, fanoušci Snyderverse záměrně snižují hodnocení filmu, zřejmě proto, aby ublížili společnosti Warner Bros. a samozřejmě je na místě zmínit to, že film se objevil ve stejný den jak v kinech, tak na streamovací službě HBO Max a na rozdíl od Disney+ nebyl vyžadován kromě standardního měsíčního poplatku žádný další (mimochodem, scenárista a režisér nového Sebevražedného oddílu James Gunn byl prý proti uvedení ve stejný den na streamovací službě i v kinech).

Nicméně, server Deadline věří tomu, že návštěvnost kin ovlivnili i to, jak dopadl původní Sebevražedný oddíl (2016) a také to, že Birds of Prey (2019) si mnozí fandové také příliš nezamilovali. Byl tu tak předpoklad toho, že diváci prostě nevěřili tomu, že tentokrát to dopadne dobře bez ohledu na kladné přijetí ze strany novinářů:

"Je těžké navázat na sérii, i když jde o přírůstek, který má vynikající recenze a skvělého režiséra, poté, co film z roku 2016 nebyl fandy přijat úplně dobře a následující Birds of Prey také ne. A mnozí by mohli také namítnout to, že marketing není úplně povedený s ohledem na stejný název: Je to pokračování? Je to reboot? Jaký vzkaz se snaží předat divákovi?"

Ano, pro některé to může být matoucí, oba filmy se v češtině jmenují stejně, v angličtině je tu menší rozdíl (Suicide Squad vs The Suicide Squad), ale podle některých by bylo lepší oba projekty výrazněji odlišit, pokud jde o název. 

SOUVISEJÍCÍ: V SEBEVRAŽEDNÉM ODDÍLU MĚL ÚSTŘEDÍ TÝM BOJOVAT SE SUPERMANEM

A jak vlastně film hodnotí diváci? Jak bylo řečeno, v případě profesionálních recenzentů je názor jasný. Zatímco první Sebevražedný oddíl má na serveru RottenTomatoes 26 % pozitivních recenzí, nový film 92 %. Pokud jde o diváky, tak je to 59 % vs 86 %. Ale například na stránkách CinemaScore je hodnocení diváků totožné a to B+, což obecně řečené není špatné, ale je překvapením, že se oba filmy mnoha lidem líbí "stejně". Na databází IMDb je to pak 5,9 vs 7,7 z deseti a pokud jde o české a slovenské diváky na ČSFD, rozdíl v hodnocení je 64 % vs 78 %.

Vše samozřejmě není ztraceno, je možné, že díky novému Sebevražednému oddílu se povede ke streamovací službě HBO Max přilákat hromadu nových předplatitelů, ale pokud ne, tak pokračování není zrovna jisté, byť to po slušných čtvrtečních výsledcích vypadalo nadějně.

Zdroj: Deadline, Warner Bros./DC Films (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat