Šéf společnosti Disney se cítí ponížen, Scarlett Johansson zaskočena. Žaloba kvůli Black Widow čeří vody


 Je to propletenější a propletenější. 

Nedávno vyšla najevo nečekaná zpráva, Scarlett Johansson žaluje společnost Disney kvůli tomu, že zveřejnila Black Widow (2021) v jedné chvíli v kinech i na streamovací službě Disney+, což podle herečky porušilo její smlouvu, ve které má přislíbeno uvedení v "širší distribuci", tedy v co největším počtu kin.

SOUVISEJÍCÍ: SCARLETT JOHANSSON ŽALUJE DISNEY KVŮLI BLACK WIDOW, ŠÉF MARVELU JE PRÝ NA JEJÍ STRANĚ

Na žalobu Disney reagoval skrze své tiskové mluvčí vcelku rázně a situace je čím dál divočejší. Na stranu Scarlett se údajně měl postavit šéf Marvelu Kevin Feige a teď se objevily informace, že se Bob Iger, bývalý nejmocnější člověk ve společnosti Disney, kvůli žalobě cítí "ponížený".

Redaktorka serveru TheWrap Sharon Waxman prozradila následující:

"Mluvila jsem s několika vedoucími pracovníky, kteří znají Disneyho a jeho kulturu. Zdá se, že buďto Iger záměrně nechal Chapeka, aby si podrazil nohy, pokud jde o jednání s týmem Johansson v případě alternativy k žalobě nebo se natolik odcizil od svého nástupce, že do toho nehodlal zasahovat, což jinak běžně dělal."

Bob Iger odešel z pozice výkonného ředitele Disneyho v minulém roce (a ještě do konce tohoto roku zůstane předsedou správní rady), poté na jeho místo nastoupil Bob Chapek a zdá se, že mezi nimi nepanuje úplně ideální pracovní vztah. 

A aby toho nebylo málo, na oficiální vyjádření společnosti Disney, které obvinilo Johansson z necitlivého přístup v době pandemie, reagovali zástupci herečky a také se nedrželi zpátky. Její agent Bryan Lourd se nechal slyšet:

"Jde o ostudné a falešné obvinění slečny Johansson z toho, že byla necitlivá vůči globální pandemii COVIDu v rámci pokusu, aby vypadala jako někdo, o kom oni i já víme, že taková není. To, že společnost ve vyjádření uvedla její plat je pokus udělat z jejího úspěchu jako umělkyně a podnikatelky zbraň, jako by snad mělo jít o něco, za co by se měla stydět."

Bryan pak dodal, že žaloba je jen reakcí na vědomé rozhodnutí Disneyho porušit smlouvu. 

Bylo by hodně velkým překvapením, pokud by se podařil sport vyřešit mimosoudně, protože se zdá, že všechny strany jsou poměrně podrážděné. Tak uvidíme, jak se situace dál vyvine. 

Zdroj: TheWrap I, II, Marvel Studios (úvodní fotografie)


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat