Scarlett Johansson žaluje společnost Disney kvůli Black Widow, šéf Marvelu je prý na její straně


 Jak na situaci reaguje Disney? 

Je to asi nečekané, ale Scarlett Johansson žaluje společnost Walt Disney Ltd. a to z toho důvodu, že Black Widow (2021) byla po několika odkladech současně vypuštěna v kinech i na streamovací službě Disney+. Ale podle herečky její smlouva zněla tak, že se film dočká široké distribuce v kinech a vydání na streamovací službě návštěvnost kin ovlivnila. 

Jak je zvykem u velkých hvězd, Scarlett má zřejmě sjednáno to, že dostane určitou část ze zisku z kin, takže je pochopitelné, že se jí tento krok ze strany Disneyho nelíbil a navíc, teď už se zřejmě jako Black Widow objevovat nebude, takže se nemusí bát pohrozit prstem na svého původního zaměstnavatele.

K žalobě se vyjádřila i společnost Disney, která vydala následující prohlášení:

"Návrh na žalobu nemá žádné opodstatnění. Žaloba je velmi smutná a hrozivá a je bezcitná a lhostejná s ohledem na děsivé a protahující se celosvětové dopady pandemie COVID-19. Disney bez výjimky naplnil smlouvu slečny Johansson a kromě toho uveřejnění Black Widow na Disney+ skrze službu Premier Access výrazně navýšil možnost získat dodatečné kompenzace ke 20 milionům dolarů, které již obdržela."

Black Widow byla nakonec na Disney+ uveřejněna kvůli pandemii, Disney už dál nechtěl čekat, než se situace normalizuje a lidé se znovu vrátí do sálů kin. Nicméně film byl nabídnut za dodatečný poplatek cca 30 dolarů a zdá se, že z nich také měla Scarlett dostat podíl, což nezní špatně. 

Ovšem, ukázalo se, že ani kreativní šéf Marvelu Kevin Feige nebyl z rozhodnutí zveřejnit film na Disney+ nadšený. Tvrdí to redaktor THR Matthew Belloni:

"...doneslo se k mně, že byl rozčílený a zaskočený. Loboval u Disneyho proti současnému zveřejnění [v kinech a na streamovací službě], preferoval to, aby film putoval jen do kin a nechtěl rozčílit svou hvězdu. A když se situace začala komplikovat... a tým Johansson začal hrozit právními kroky, chtěl, aby s ní Disney situaci urovnal."

No, očividně to nevyšlo a bude to (pokud nedojde k mimosoudní dohodě) řešit soud.

Zdroj: CBM, THR, Disney+/Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat