Shang-Chi: Film je málo propagovaný, je to rasistické, tvrdí fandové a šéf Marvelu brání šéfa Disneyho kvůli tomu, že film označil za experiment

 Zajímavá situace kolem nové marvelovky.

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech (česká premiéra 2. 9. 2021) bude zlomovým filmem, protože jde o první marvelovku, která nabídne v hlavní roli asijského superhrdinu. A tak je spousta lidí na tuhle komiksovku zvědavých, ovšem v poslední době se s ním pojí i pozornost, o kterou asi společnosti Disney a Marvel nestojí. 

SOUVISEJÍCÍ: PRVNÍ REAKCE NA MARVELOVKU SHANG-CHI CHVÁLOU NEŠETŘÍ

Výkonný ředitel firmy Disney Bob Chapek totiž nedávno prohlásil něco, co se nesetkalo s úplně pozitivním přijetím (a to ani ze strany představitele Shang-Chi herce Simu Liu), když označil film za experiment, pokud jde o tržby s ohledem na pandemickou situaci. 

Jako bylo řečeno, jeho slova byla kritizována, ovšem teď se Chapeka zastal kreativní šéf Marvelu Kevin Feige, který se ozval s tím, že Chapek rozhodně neměl v úmyslu naznačit to, že film není tak důležitý jako jiné marvelovky nebo by snad Chapek projekt znevažovat a dodal, že důkazem je to, kolik energie a peněz do filmu investovali (odhady se liší, ale podle všeho by se rozpočet měl pohybovat mezi 140 až 185 miliony dolarů). 

Nicméně, Disney má další problém, protože se na sociálních sítích začínají šířit domněnky o tom, že film je méně propagovaný než jiné marvelovky a vyrojily se dohady, že je to rasově motivované. 

Někteří lidé upozorňují na to, že film propaguje hlavně Simu Liu a dělá tak práci za marketingový tým firmy Disney, která se v tomto ohledu podle nich příliš nesnaží a ozývají se hlasy, že propagace filmu probíhá hlavně na sociálních sítích, ale nikde jinde (zřejmě se to týká billboardů a podobných reklamních metod). 

Jiní jedinci si myslí, že důvodem pro tento přístup ze strany Disneyho je způsobem tím, že se zaměstnanci společnosti soustředí na streamovací službu Disney+ a Shang-Chi tak trochu zanedbávají. 

Ovšem, ať už je příčina pro údajnou zanedbanou propagaci jakákoliv, spousta lidí se shoduje na tom, že je menší, než v případě jiných marvelovských projektů. 

Těžko říct, jestli je to pravda, ale byla by škoda, pokud by se Shang-Chimu nedostalo zasloužené pozornosti, protože je podle prvních recenzí hodně povedenou podívanou. 

Zdroj: CNN, News.com

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat