Šéf společnosti Disney brání rozhodnutí uvést Black Widow na streamovací službě a dojemný alternativní konec filmu


 Bob Chapek se vyjádřil k nepříjemné situaci. 

Poslední dobou filmovým světem otřásla informace, že herečka Scarlett Johansson zažalovala společnosti Disney za to, že marvelovku Black Widow (2021) uvedla ve stejný den v kinech i na streamovací službě Disney+, což podle ní porušuje její smlouvu (právník firmy Disney s tím ale striktně nesouhlasí). 

SOUVISEJÍCÍ: ŽALOBA KVŮLI BLACK WIDOW JE PŘIPRAVENÝ PROPAGAČNÍ KAMPAŇ, JAK ZÍSKAT VÍC PENĚZ, MYSLÍ SI PRÁVNÍK SPOLEČNOSTI DISNEY

A teď se k nastalé situaci vyjádřil i výkonný ředitel Disneyho Bob Chapek:

"Minulý rok, s ohledem na to prodlužující se a nevypočitatelnou povahu pandemie jsme potřebovali najít alternativní cesty, jak nabídnout naše filmy zákazníkům, zatímco byla zavřená kina. A když došlo k jejich znovuotevření, mnoho lidí váhalo s návratem. Proto jsme zvolili tříbodovou strategii zveřejňování našich filmů - uvedení v kinech, uvedení na Disney+ a hybridní [strategii] uvedení v kinech plus nabídnutí skrze Premier Access, což jsme udělali v případě Cruelly, Expedice: Džungle a marvelovské Black Widow, což je film, který je v čele návštěvnosti severoamerických kin v době pandemie. Bob Iger (výkonný předseda správní rady společnosti The Walt Disney Company, pozn. redakce) a já, společně se šéfy našich kreativních a distribučních týmů jsme rozhodli, že je to správná strategie, protože nám umožnila oslovit, co největší možné publikum. Jen bych chtěl zopakovat, pokud jde o distribuční rozhodnutí, závisí to film od filmu, globálních podmínkách a chování zákazníků. Budeme pokračovat ve využívání všech dostupných možností."

Chapek dodal, že vždy mají za cíl dělat to, co je v nejlepším zájmu filmů. A zlé jazyky by možná namítly, že očividně nechtějí dělat to, co je v nejlepším zájmu herců. Ovšem, to je na rozhodnutí soudu (pokud nedojde k mimosoudnímu vyrovnání, což se jeví méně a méně pravděpodobné), protože jak bylo řečeno, Scarlett trvá na tom, že byla porušena smlouva, zatímco dlouholetý právník firmy Disney to odmítá. 

Mimochodem, pokud jde o nejnovější marvelovku a to Shang-Chi a legenda o deseti prstenech, tak ta bude mít premiéru pouze v kinech a to 2. 9. 2021, ovšem na streamovací službě bude k dispozici po měsíci a půl, což výrazně kratší doba ve srovnání s běžnými 90 dny.

Kromě toho si můžete pustit alternativní konec Black Widow, který je docela emotivní.

Zdroj: CBM, Marvel Studios/Disney (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat