Sebevražedný oddíl strčil do kapsy druhou Wonder Woman i Snyderovu Justice League

V kinech moc neboduje, ale na streamovací službě ano. 

Přestože podle recenzí i hodnocení většiny diváků je nový Sebevražedný oddíl (2021) lepší, než verze z roku 2016, tak pokud jde o tržby z kin není to nic moc. Aktuálně se bavíme o částce cca 155 milionů dolarů celosvětově (první film získal 746 milionů dolarů), což není žádná sláva (očekává se, že se finální tržby zastaví někde u hranice 200 milionů dolarů).

SOUVISEJÍCÍ: RECENZE NA NOVÝ A POVEDENÝ SEBEVRAŽEDNÝ ODDÍL

Důvodů je zřejmě víc a to nepříznivá pandemická situace, kolísavá kvalita předchozích DC filmů, ale určitě také to, že film byl uveden ve stejný den v kinech i na streamovací službě HBO Max a to v rámci standardního předplatného bez nutnosti dalšího poplatku (který vyžaduje například konkurenční Disney+). 

A právě s HBO Max je spojena dobrá zpráva, během prvních tří týdnů si Sebevražedný oddíl na HBO Max pustilo 4,7 milionů domácností, což z něj dělá zatím nejúspěšnější DC film na HBO Max. A to ve srovnání s Wonder Woman 1984 (3,9 milionů domácností) a Snyderovou Justice League (3,2 milionů domácností). 

Je sice pravda, že to s tržbami nepomůže (jak bylo řečeno, HBO Max nevyžadovala další poplatek), ale je možné, že Sebevražedný oddíl přilákal k HBO Max hromadu nových předplatitelů, což se také počítá. 

Zdroj: Samba TV, DC Films/Warner Bros. (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat