Justice League: Co říká Snyder na aféru "Cavillův knírek", proč je film ve zvláštním poměru 4:3 a ve dvojce měla být k vidění vražda Robina

 Komiksové střípky.

Před několika dny měla konečně premiéru Snyderova Justice League a mnohé fandy potěšila, byť o dokonalý film ani zdaleka nejde. Nicméně se zdá, že z toho bude velký úspěch a tak spousta diváků doufá, že uvidíme původně plánovaná pokračování.

To zatím potvrzeno nebylo, ale režisér Zack Snyder už má dávno rozmyšleno, co by v nich nabídl. Ve dvojce by to například byla brutální vražda Robina, které se dopustili Joker (Jared Leto) a Harley Quinn (Margot Robbie). 

SOUVISEJÍCÍ: RECENZE NA SNYDEROVU JUSTICE LEAGUE

Druhý díl by byl téměř celý zasazen do takzvané Knightmare, což je alternativní budoucnost, ve které tvrdou rukou vládne tyrantský Superman (Henry Cavill) a dočkali bychom se právě i smrti Robina. 

Když už došlo řeč na Henryho Cavill, tak asi víte o "knírkové aféře", kdy se kvůli dotáčkám Justice League (2017) musel herec vrátit na natáčení, ale v dané době pracoval na Mission: Impossible - Fallout (2018), kde měl knír a tak musel být digitálně odstraněn, ale nebyla to zrovna skvostná práce. Právě k tomu se Zack vyjádřil:

"Viděl jsem pouze meme. Bylo to zábavné, protože částečně jsem byl rád, že jsme dosáhli toho, že tohle nebyl jediný odkaz naší tvrdé práce, kterou jsme odvedli v minulých deseti letech. Je smutné zamyslet se nad tím, že by to mohlo být poslední věcí spojovanou se Supermanem."

Mimochodem, pokud jste viděli Snyderovu Justice League, asi vám neuniklo, že má zajímavý poměr stran a to 4:3, což mnohé zaskočilo. Proč se tvůrci rozhodli pro tuhle volbu?

"Mým záměrem bylo mít film, celý film, v gigantickém poměru stran 4:3 určeným pro plátno IMAX. Superhrdinové bývají, oni bývají méně horizontálně orientovaní. Možná Superman, když léta, ale když stojí, je více vertikální. Vše bylo připraveno a natočeno tímto způsobem..."

I když to chce chvíli zvyku, tak po pár minutách člověku ani nepřijde, že se dívá na 4:3, nebo vás to rušilo?

Zdroj: MTV New, CBS, HBO Max/Warner Bros./DC Entertainment (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat