Nechápu, proč jsou lidé vůči ní tak jedovaní, zastal se představitel Voldemorta autorky Harryho Pottera

 


Ralph Fiennes hájí J. K. Rowling.

V poslední době se autorka knih Harry Potter J. K. Rowling (zase) dostala pod palbu kritiky, když zveřejnila komentáře mířené na transsexuální osoby a řekněme to tak, že její názory jsou do určité míry kontroverzní (nebo minimálně necitlivé). 

Za to ji odsoudila spousta lidí a pokárání si vysloužila i od některých herců z filmových adaptací knih Harry Potter, nicméně jeden se jí zastal a to představitel Voldemorta Ralph Fiennes:

"Nechápu tu jedovatost vůči ní. Umím pochopit vyhrocenost během hádky, ale považuji tuhle dobu obviňování a potřebu obviňovat za iracionální. Úroveň nenávisti, kterou lidé prezentují v případě názoru, který je jiný, než jejich a slovní útoky vůči jiným mi přijdou zneklidňující."

Doba je velmi politicky korektní a člověk musí hodně zvažovat, co a jak bude veřejně prezentovat. Jestli je vysoká citlivost v případě ráznějších názorů dobrá věc, nebo špatná, to ukáže až čas. Nicméně, aktuálně je J. K. u mnohých v nelibosti a možná tak příště zváží, jestli bude na sociálních sítích rozebírat to, kdo menstruuje a kdo ne. 

Zdroj: The Telegraph/Yahoo!, Warner Bros. (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat