Fantastická čtyřka ve stylu Avengers? Režisér tuhle myšlenku k*revsky nesnášel

Tvrdí to spoluscenárista Fantastické čtyřky Jeremy Slater.

Josh Trank zabodoval díky filmu Kronika (2012), který byl tak trochu jinou komiksovkou. Toho si všimla i společnost 20th Century Fox, která se rozhodla, že Joshovi svěří režii rebootu Fantastické čtyřky (2015). Jak ale víme, film nebyl zrovna hitem a podle nedávného vyjádření Tranka to bylo také způsobeno tím, že studio hodně "kecalo" do natáčení a přizpůsobovala se tomu, co se dočetlo na sociálních sítích, což vedlo například k tomu, že byl na poslední chvíli do filmu přidán silnější komediální nádech. 


A také spoluscenárista Fantastické čtyřky Jeremy Slater přiznal, že se mu zamlouvala myšlenka přitlačit na pilu, pokud jde o odlehčenou atmosféru. Vlastně se v tomto ohledu chtěl inspirovat u Avengers (2012). Jak asi víte, Fantastická čtyřka i Avengers pocházejí ze stejného komiksového universa spadajícího pod Marvel, nicméně každý z filmů byl zasazen do jiného světa, protože v dané době Disney (vlastník Marvelu) ještě nezískal firmu Fox. Nicméně, to samozřejmě Foxu nebránilo, aby se inspiroval u Avengers. Podle Slatera ale nebyl Trank zrovna fandou podobného přístupu:

"V dané době [kdy se začala připravovat Fantastická čtyřka] zrovna vyšli první Avengers a já opakoval, 'Tohle by mělo být naší ukázkou toho, co chce studio vidět!' A Josh na tom prostě všechno k*revsky nesnášel."

Trank a Slater se neshodli v tom, jaký by měl mít film tón, ale stejně nakonec byl podle všeho finální projekt o dost odlehčenější, než si Trank přál. Jestli by Fantastické čtyřce pomohlo, pokud by byla temnější, to těžko říct. Ale dá se tušit, že Marvel dříve nebo později nabídne reboot a stejně tak se dá tušit, že bude odlehčenější, ostatně v komiksech je často Fantastická čtyřka vcelku humornou skupinou a Marvel zatím neproslul tím, že by jeho filmy byly úplně vážné.


Zdroj: CB, Fox (úvodní fotografie)


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat