Natáčení Fantastické čtyřky bylo jako kastrace, prozradil režisér a jeho návrh na mládeži nepřístupného Venoma byl smeten ze stolu

A čeho lituje režisér Sebevražedného oddílu v případě Jokera?

Josh Trank zabodoval netradiční komiksovkou Kronika (2012) a ta zaujala i šéfy Foxu, což vedlo k tomu, že mu svěřili režii rebootu Fantastické čtyřky (2015). Ten ovšem nedopadl úplně dobře, neuspěl ani u novinářů, ani se z něj nestal finanční hit. Nicméně, Trash naznačil, že to není jen jeho vina a mohou za to také producenti, kteří se prostě chtěli přizpůsobit tomu, co si přečetli na internetu:

"Opravdu se zajímali o to, co lidé říkají na Twitteru. Podívali se na to a říkají, 'Kruci, lidé šílí kvůli tomu, že to nebude dost vtipné. Takže musíme utratit 10 milionů dolarů, aby se to přepsalo do komediálního stylu. Bylo to jako kastrace. Stojíte tam a v podstatě sledujete producenty, jak vymýšlejí scény pět minut předtím, než se k tomu dostanete, zatímco [střihači najatí] studiem rozhodují o tom, v jakém pořadí záběrů a vytvářejí to, co se bude dít a to, co potřebují."

Zřejmě jde tedy o další případ toho, kdy studio až moc zasahovalo do vize režiséra a víme, jak to dopadlo. Samozřejmě je otázkou, jak by film vypadal, pokud by měl Josh volnou ruku, ale to už se teď nedozvíme. 

Když už jsme u Joshe, tak chtěl natočit film Venom s tím, že by byl mládeži nepřístupný, v což ostatně mnozí fandové doufali, ale jeho nápad smetl ze stolu producent Matt Tolmach:

"Nelíbilo se mi, jak ke mně Matt Tolmach přistupoval v této situaci, protože to působilo velmi autoritativně. Hele, pokud se ti nelíbí, co dělám a říkáš mi, že musím udělat něco, co je v souladu s tím, co chceš a pokud mi to říkáš tímto způsobem, tak pardon, ale mám jiné věci, které můžu dělat."

Ke spolupráci tak nedošlo, protože si očividně pánové nepadli do noty a film Venom (2018) tak vznikl bez podílu Tranka. 

Jokera mělo být víc


Úplně dobře nedopadl ani jiný komiksový film a to Sebevražedný oddíl (2016). Jednou z častých výtek bylo to, jakým způsobem byl do příběhu zakomponován Joker (Jared Leto). A ani režisér David Ayer s tím nebyl úplně spokojen. Je to patrné z jeho reakce na zmínku jednoho z fandů, která se zabývala tím, že vzhled Jokera nebyl přijat vždy úplně pozitivně:

"Jisté je to, že vytváření postavy je ošemetné. Inspiroval jsem se u aktuálních DC komiksů. Připadá mi neuvěřitelné, že je to to stále řešené téma i 5 let poté. Mrzí mě to kvůli Jaredovi - odvedl skvělou práci. Většina z ní zůstala neviděna."

Narazil tedy na téma toho, že bylo natočeno mnohem více materiálu s Jokerem, ale ten se nakonec do filmu nedostal. Jestli by to kvalitě pomohlo, nebo ne, to je otázka, na kterou se asi odpověď už nedozvíme.. 

Jak možná víte, pracuje se na novém filmu The Suicide Squad (premiéra 5. 8. 2021), ale v něm by Joker k vidění být neměl (ostatně, už se moc nepočítá s tím, že by Jaredův Joker byl dál součástí filmového universa od DC)



 

Zdroj: Polygon, Twitter
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat