Tvůrci Deadpoola 2 dostali pokutu 7 milionů za smrt na natáčení a proč Elon Musk přestal stavět dům Iron Mana?

Komiksové střípky.

Pokud jste se blíže zajímali o natáčení komiksovky Deadpool 2 (2018), tak vám asi neunikla tragická zpráva, kdy se na natáčení zabila mladá kaskadérka Joi Harris a to příprav scény na motorce. Samozřejmě se tento incident vyšetřoval a to poměrně dlouhou dobu a nakonec agentura WorkSafeBC, která v Kanadě dohlíží na dodržování bezpečnosti práce, dospěla k verdiktu. Produkční společnost TCF Vancouver Productions Ltd., která se na filmu podílela, dostala pokutu téměř 290 tisíc dolarů (zhruba 7,3 milionů korun při aktuálním kurzu) s odůvodněním:

"Selhání při dohledu nad zdravím a bezpečností všech pracovníků. Selhání při dohledu nad zdravím a bezpečností kaskadérky, kdy nebyl zajištěn dostatečný dohled potřebný při výkonu této pracovní činnosti... Primárním cílem této administrativní pokuty je motivovat zaměstnavatele, který dostal tuto pokutu a také další zaměstnavatele, aby plnili zdravotní a bezpečnostní požadavky a udržovali pracoviště bezpečným."

Tak snad zaměstnavatelé budou opatrnější, i když pravdou je, že se asi podobným tragediím úplně vyhnout nedá. Je také na místě zmínit, že společnost 20th Century Fox, pod kterou Deadpool spadá, poskytla rodině kaskadérky blíže neupřesněné finanční vyrovnání. 

Miliardář Elon Musk se "vyprdl" na svatbu domu Iron Mana

Elon Musk je na jednu stranu vizionář, na tu druhou se o něm ví, že umí být velmi excentrický (rozumějte, občas se zdá, že mu trochu přeskočilo) a tak někdy přijde s dost svéráznými nápady. Ten, že si chce postavit stejným dům, který měl Tony Stark/Iron Man (Robert Downey Jr.) vlastně v jeho případě působí ještě docela umírněně. Nicméně, i když šlo o Elonův snový projekt, tak ho nakonec odpískal. Proč? Má dokonalé vysvětlení:

"Opravdu dává smysl trávit čas navrhováním a stavěním domu? Nebo bych měl věnovat svůj čas tomu, abych nás dostal na Mars? Co je více důležité, Mars nebo dům? OK, nemůžete dělat všechno."

To, jestli zní více... unikátně stavba ironmanovského domu nebo mise na Mars, to nechám na vašem rozhodnutí.


Zdroj: CB, THR, Joe Rogan´s Podcast, Marvel Studios (úvodní fotografie)





Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat