Birds of Prey: Proč ve filmu nebude Joker? A co by se stalo, pokud by se Harley potkala s Jokerem Joaquina Phoenixe?

Komiksové střípky.

Jak už víme, ve filmu Birds of Prey nebude k vidění Joker v podání Jareda Leta. Z traileru to dokonce vypadá, že ho Harley Quinn (Margot Robbie) zabila, ale to by bylo překvapením. Nicméně, v týmovce Birds of Prey Joker nebude. Proč? To vysvětlila režisérka Cathy Yan:

SOUVISEJÍCÍ: PRVNÍ REAKCE NA BIRDS OF PREY SI NEMŮŽOU NOVOU DC KOMIKSOVKU VYNACHVÁLIT

"V našem případě se domnívám, že film začíná jejich rozchodem a poté je to hlavně o Harley a my s tím prostě chtěli pracovat a potřebovali jsme, aby byl... prostě ukázat, že existuje a že došlo k rozchodu, ale pozornost filmu se rozhodně nezaměřuje na Jokera."

Je to zajímavá situace, původně se plánovalo hned několik filmů, ve kterých bude k vidění dvojice Harley Quinn a Joker, ale z toho sešlo. Pozornost se teď soustředí hlavně na Harley a pokud jde o Jokera, tak ten boduje, ale díky filmu, který není součástí stejného universa jako předchozí DC filmy a navíc ho nehraje Jared Leto, ale Joaquin Phoenix.

A co by se podle Margot dělo, pokud by se její Harley setkala právě touto verzí Jokera?

"Myslím, že existují ve dvou různých světech, Gothamu Todda Phillipse (režisér a spoluscenárista Jokera, pozn. redakce) a tomto Gothamu - jsou velmi odlišné. Nevím, jak překonat mezeru [mezi dvěma světy]. Doháněla by ho k šílenství..."

Je otázkou, zda někdy může k jejich setkání dojít, přece jen, stylem se oba světy hodně liší. Podle recenzí jsou Birds of Prey skvěle šílenou podívanou, Joker zase sází na poměrně reálný přístup. Ale kdoví, co pro nás DC v budoucnu chystá.

Birds of Prey mají naplánovanou premiéru na 6. 2. 2020.


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat