Birds of Prey: Vynikající akční scény, drsná ale zábavná brutalita, skvělé herecké výkony i hudba, reakce na DC týmovku jsou nadšené

Po Jokerovi zřejmě přijde další úspěch.

Ať se fandům DC tohle tvrzení líbí nebo ne, poměrně dlouhou dobu zůstávaly filmy od téhle společnosti ve stínu Marvelu. Ale to se začíná měnit a projekty inspirované DC komiksy jsou zajímavější a zajímavější. Stačí zmínit třeba Jokera (2019), který je údajně nejziskovějším komiksovým filmem vůbec (řeč je o čistém zisku).

A zdá se, že ani s týmovkou Birds of Prey nešláply společnosti Warner Bros. a DC vedle. Minimálně to tak vypadá podle prvních reakcí.

Ty tvrdí, že je film až překvapivě velká zábava, která nabízí nejen unikátní vizuální zpracování, ale také skvostné akční scény, které jsou okořeněny o zábavnou brutalitu (což dovoluje přístupnost R, tedy do 17 let pouze v doprovodu dospělé osoby). Ovšem neužijí si pouze oči, ale také uši, chvály se totiž dočkal i soundtrack.

Potěší to, že byť to tak zpočátku mohlo vypadat, tak Harley Quinn v podání Margot Robbie není jedinou výraznou postavou, lidem se hodně líbí i Mary Elizabeth Winstead jako Huntress a Ewan McGregor v roli záporáka známého jako Black Mask.

Ne úplně se povedl začátek, který je podle některých pomalejší a scénář občas neví kudy kam, ale ve finále se drtivá většina těch, kteří už měli šanci film vidět, shodne na tom, že jde o vynikající podívanou a dokonce padají hlášky o tom, že jde o jeden z nejlepších DC filmů vůbec. A jedná se o názory profesionálních recenzentů, kteří jsou placeni za to, že hledají chyby a jelikož jich příliš nenašli, dá se tušit, že Birds of Prey budou trefou do černého.

O kvalitě filmu se v České republice můžete přesvědčit od 6. 2. 2020.

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat