Vzestup Skywalkera je na tom nejhůř ze všech filmů z nové trilogie a v Číně ho porazil Ip Man 4

Recenze asi sehrály svou roli.

Minulý týden měla premiéru devátá epizoda Star Wars s podtitulem Vzestup Skywalkera (2019). Jde nejen o uzavření nové trilogie Hvězdných válek, ale celého příběhu rodu Skywalkerů. Ale podle některých (ať už je řeč o divácích nebo novinářích) to není úplně přesně to, v co se doufalo.

SOUVISEJÍCÍ: TŘI NEJLEPŠÍ A NEJHORŠÍ VĚCI NA STAR WARS: VZESTUP SKYWALKERA

Recenze tím pádem nebyly často vysloveně pochvalné a zdá se, že to ovlivnilo i návštěvnost kin, protože aktuálně jsou venku premiérové tržby za první víkend a jde o nejhorší číslo ze všech filmů nové trilogie.

Tržby z USA a Kanady jsou 175,5 milionů dolarů, což samozřejmě není málo, ale Star Wars: Síla se probouzí (2015) začínala téměř s 248 miliony dolarů z USA a Kanady a Star Wars: Poslední z Jediů (2017), který byl sice recenzenty chválen, ale diváci ho přijali rozporuplně, na tom byl také výrazně lépe než Vzestup Skywalkera, Poslední z Jediů si z prvního víkendu odnesl 220 milionů dolarů.

Samozřejmě to neznamená, že devátá epizoda bude finančním propadákem, ale jistě jsou premiérová čísla pro Disneyho zklamáním, určitě doufal v to, že rozloučení se ságou Skywalkerů dopadne o něco lépe.

A mimochodem v Číně, která je extrémně důležitým trhem, Vzestup Skywalkera neměl šanci proti filmu Ip Man 4 (2019), když utržil nějakých 43 milionů, zatímco devátá epizoda Hvězdných válek 12 milionů a pár drobných.


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat