Marvelovské filmy jsou jako zábavní parky? To ale není špatně, reaguje na kritiku marvelovek představitelka Nebuly

Karen Gillan reaguje na slova Martina Scorseseho.

Před pár týdny se oscarový režisér Martin Scorsese vyjádřil na adresu marvelovek tak, že v podstatě nejde o filmy, ale spíše o atrakce v zábavním parku. To samozřejmě nezůstalo bez odezvy, někdo za to nemohl Scorsesemu přijít na jméno, někteří jeho kolegové naopak jeho názor podpořili.

Samozřejmě jsme se dočkali vyjádření i marvelovských herců a teď se k nim přidala i Karen Gillan (Nebula):

"Prostě bych jen řekla, že jde o jiný druh filmů a jeho typ filmů opravdu velmi respektuji. Je jedním z mých nejoblíbenějších režisérů všech dob. Ale myslím si, že je tu místo pro všechny druhy filmů. A ty, které popisuje jako atrakce v zábavních parcích, řekla bych, že to určitě není špatná věc. Myslím si, že lidé zbožňují to, když vyrazí do kina kvůli úniku a kvůli tomu, aby měli společný zážitek a něco neobyčejného, takže si myslím, že je tu místo pro všechny [typy filmů]."

To je velmi rozumný názor a vlastně se zdá, že někteří režiséři jsou prostě nesví hlavně proto, že jejich více "umělecky" orientované filmy nemají takový úspěch jako komiksové blockbustery. Ale na tom přece není nic překvapivého, většina lidí si koupí spíše kolu než luxusní víno za 60 tisíc...

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat