Disney Roberta Downey Jr. v boji o Oscara nepodpořil a tak fandové spustili petici

Což asi nebude mít velký dopad.

Disney nedávno spustil stránku, jejímž cílem je přesvědčit členy Akademie filmového umění a věd, která rozhoduje o držitelích Oscara, aby zvážili jako kandidáty na ocenění různé lidí, kteří pracovali na Avengers: Endgame (2019). Pro mnohé ale bylo překvapením, že v návrzích společnosti Disney chyběl Robert Downey Jr. (Tony Stark/Iron Man).

SOUVISEJÍCÍ: DISNEY NEDOPORUČIL ROBERTA DOWNEYHO JR. KE ZVÁŽENÍ NA OSCARA

Fandové sympatického herce to ale nevzdávají a jak je dnes zvykem, rozhodli se svou nelibost, respektive podporu Robertovi dát najevo skrze petici. Ta hlásá, že by diváci byli velmi rádi, pokud by si Downey odnesl zlatou sošku v kategorii "Nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli."

V petici stojí:

"My, kteří jsme podepsali petici, jsme byli tak dojatí výkonem pana Roberta Downeyho Jr. v roli Tonyho Stark ve filmu Avengers: Endgame, že věříme, že si bezesporu zaslouží cenu Akademie pro nejlepšího herce. Kreativní rozhodnutí, která udělal a nesmírná hloubka emotivní energie, kterou vdechl Tonymu Starkovi vytvořily pro nás diváky nezapomenutelný zážitek."


V době psaní článku měla petice zhruba 500 podpisů, ale dá se tušit, že jejich počet výrazně naroste. Ovšem, pochybuji, že to bude mít nějaký vliv. Akademie je nezávislým orgánem, který se obvykle nenechá zviklat tlakem diváků nebo studií (alespoň doufejme) a navíc, ji tvoří obvykle trošku starší osoby, které zatím nerady dávají ceny v hlavních kategoriích komiksovým projektům, to se spíše děje v technických kategoriích.

A kromě toho, pokud nedostal Oscara Hugh Jackman za film Logan (2017), pak ho asi stěží dostane Robert Downey Jr. za postavu Tonyho Starka.

Další oscarová noc proběhne 9. 2. 2020 a pokud máte zájem podepsat petici, najdete ji na tomto odkazu.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat