Disney nepodpořil Roberta Downeyho Jr. v boji o Oscary

Nečekané.

Disney samozřejmě doufá, že během udílení Oscarů zaboduje jejich velkolepé ukončení Infinity ságy nazvané Avengers: Endgame (2019). Spustil tak stránky nazvané "For Your Consideration" (volně přeloženo jako "ke zvážení"), kde uvádí, kdo by si podle něj za Avengers: Endgame zasloužil ocenění. A je velkým (a pro mnohé nepříjemným) překvapením, že mezi uvedenými lidmi chybí Robert Downey Jr.

Přece jen, Tony Stark/Iron Man je jednou ze stěžejních postav prvních tří etap Marvelovského filmového universa a Robert zahrál superhrdinského miliardáře rozhodně dobře (jestli "oscarově" to už je věc názoru).

Je tak nečekané, že se ho Disney nesnaží propagovat jako kandidáta minimálně na nominaci. U koho ale předpokládá, že by si zvážení na (stále ještě prestižní) filmovou cenu zasloužili? Například bratři Russoové za režii, Christopher Markus a Stephen McFeely za scénář, Trent Opaloch za kameru, Alan Silvestri za hudbu, ale také navrhuje osoby, které se postaraly o kostýmy, make-up a účesy atd. atd. Disney uvedl na svých stránkách velké množství lidí (kompletní seznam si můžete prohlédnout tady), ale Robert nikde.

Rozhodně je to zarážející. Buď na něj společnost "zapomněla" nebo si nemyslí, že má šanci, případně nepovažuje jeho výkon za "hodný Oscara". Ale ať je důvod jakýkoliv, fandům se to asi líbit nebude.

Oscaři za rok 2019 se budou udílet 9. 2. 2020.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat