Šéfové Marvelu nechtěli natočit film Black Panther a Captain Marvel

Proč ne?

Black Panther (2018) a Captain Marvel (2019) jsou svým způsobem zlomové filmy. Black Panther je prvním filmem s hlavním hrdinou tmavé pleti v Marvelovském filmovém universu (Blade jeho součástí nebyl) a Captain Marvel je první ženskou sólovkou.

Oba filmy jsou velmi úspěšné, každý z nich má na kontě více než miliardu dolarů, ale šéf Disneyho Bob Iger ve své knize The Ride of Lifetime prozradil, že někteří vedoucí pracovníci Marvel Entertainment rozhodně nebyli nakloněni myšlence natočit tyhle dva filmy.

V případě Black Panthera se obávali toho, že by film nemusel celosvětově zabodovat s ohledem na to, že většina obsazení měla být tmavé barvy pleti. Na to ale Bog Iger reagoval následovně:

"Jsem v byznysu dost dlouho, abych slyšel všechny zastaralé argumenty a naučil jsme se, že zastaralé argumenty jsou prostě zastaralé a jsou mimo aktuální svět a to je také místo, kde by být měly. Měli jsme šanci natočit skvělý film a ukázat nepříliš reprezentovanou součást Ameriky a tyhle dva cíle se navzájem nevylučovaly. Zavolal jsem Ikeovi (Isaac "Ike" Perlmutter, bývalý generální ředitel Marvel Entertainment, pozn. redakce) a řekl jsem mu, aby sdělil svému týmu, aby nám přestali klást do cesty překážky a nařídil jim, aby pustili Black Panthera a Captain Marvel do produkce."

Vyšlo to a s ohledem na to, že jde o jedny z nejúspěšnějších marvelovských filmů je jasné, že to bylo rozhodnutí dobré. Fandové (i když samozřejmě ne všichni, ale mnoho určitě) volají po rozmanitosti a dokáží ji ocenit. Není tak překvapení, že Marvel plánuje nabízet čím dál víc rozmanitých postav.

Zdroj: Kniha The Ride of a Lifetime
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat