Joker: Z toho fandové nebudou nadšení, film se neinspiroval u žádného komiksu

Odvážná volba.

Společnosti DC a Warner Bros. nejdříve trochu tápaly, pokud jde o komiksové filmy, ale poté našly způsob, jak se stát důstojným hráčem v žánru. Řeč je o sólových filmech. Zabodovala Wonder Woman (2017) i Aquaman (2018).

Bude tak zajímavé sledovat, jak dopadne Joker (premiéra 3. října 2019), který bude trošku jiným komiksovým projektem. Komornějším a více psychologickým, k čemuž ostatně postava Jokera (Joaquin Phoenix) vybízí, jde o velmi komplexní charakter.

Ovšem, pokud vás zajímá, který komiks nebo komiksy posloužily jako inspirace pro film, tak odpověď z úst režiséra Todda Phillipse je trochu nečekaná a jistě vyvolá určitou kontroverzi:

"Neinspirovali jsme se u ničeho z komiksů, kvůli čemuž budou lidé naštvaní. Prostě jsme napsali vlastní verzi toho, jak by se mohl zrodit někdo jako je Joker. To je to, co je pro mě zajímavé. Netočíme jen Jokera, ale příběh toho, jak se stává Jokerem. V centru dění je tenhle muž."

Režisér má pravdu, určitě to pár lidí naštve, fandové jsou v případě komiksových projektů hodně citliví, pokud jde o to, jak věrně respektují předlohu a často se ozývá peskování, když se od ní filmy odkloní. Natož, když se u komiksů neinspirují vůbec.

Na druhou stranu to nemusí být špatná věc, pokud se scenáristům Toddu Phillipsovi a Scottu Silverovi podaří napsat příběh, který bude zajímavý a současně zachová typické znaky Jokerovy postavy, pak by to mohlo zafungovat, aniž by jako inspirace posloužil konkrétní komiks.

Jestli ano, to se dozvíme v říjnu.



Zdroj: Empire
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat