Spider-Man, Nebula nebo třeba Flash, které postavy v komiksech ovládaly rukavici Infinity Gauntlet?

Kdo to dokázal?

Rukavice Infinity Gauntlet s Kameny nekonečna patří k nejmocnějším artefaktům v marvelovském universu. Tím pádem je dokáže ovládat a používat jen pár jedinců. Server ComicBook sestavil seznam těch, které to (kromě Thanose) v komiksech zvládli.

Adam Warlock - Umělá dokonalá bytost Adam Warlock je jedním z nejznámějších nositelů Infinity Gauntlet, ostatně jeho osud se v komiksech mnohokrát s Kameny nekonečna a Infinity Gauntlet propojil. Ve filmech ještě představen nebyl, ale pár náznaků, že ho uvidíme, už nám nabídnuto bylo.

Nebula - I Thanosova adoptivní dcera měla možnost používat Infinity Gauntlet. Ukradla ji Thanosovi, ale dlouho ji k dispozici neměla. Několik superhrdinů se spojilo a porazili ji.

Silver Surfer - Mezi další uživatele Infinity Gauntlet patří i nejproslulejší posel "Pojídače planet" Galactuse.

Mr. Fantastic - V jedné z alternativních příběhových linií marvelovských komiksů měl Infinity Gauntlet k dispozici i vůdce Fantastické čtyřky Reed Richards. Respektive byli tři Richardové, každý z jiného vesmíru a každý se svou Infinity Gauntlet.

Kapitán Amerika - Steve Rogers dostal rukavici k dispozici ve chvíli, kdy hrozilo Zemi zničení kvůli střetu s jinou planetou. A nepřekvapivě tomu Kapitán zvládl zabránit.

Spider-Man - I Pavoučí muž měl šanci využít Infinity Gauntlet, když ji ukradl Thanosovi a použil ji v boji proti němu.

Green Goblin - K Infinity Gauntlet se ale dostal také jeden z nejznámějších protivníků Spider-Mana. Ale naštěstí mu nevydržela tak dlouho, aby dokázal napáchat škodu, která by nešla zvrátit.

Iron Man - Kdo je překvapen, že rukavici ovládal také Tony Stark? Asi nikdo. Tony se ale rukavice vzdal v obavě z toho, že by něco zkazil.

Black Panther - Král Wakandy používal rukavici v boji proti padouchovi Doomovi, který byl tak mocný, že šlo zřejmě o jediný způsob, jak ho porazit.

Doctor Doom - Neblaze proslulý zloduch získal Infinity Gauntlet několikrát a podařilo se mu (na nějakou dobu) stát se v podstatě božskou bytostí.

Hulk - Jeden z nejsilnějších marvelovských hrdinů měl k dispozici hned dvě rukavice a to s osmi Kameny nekonečna. Netřeba připomínat, že to z něj udělalo někoho, s kým je nutné počítat. Nicméně se to odehrálo v alternativním vesmíru Ultimate Universe.

Deadpool - Ano, i ukecaný antihrdina měl Infinity Gauntlet. Thanos ho totiž nemoudře pověřil tím, aby ji pro něj získal, což byla samozřejmě chyba.

Santa Claus - Teď to začíná být trochu divoké. Ale když je nutné zachránit Vánoce, tak nezbývá než to, aby se Santa Claus ujal Infinity Gauntlet.

Darkseid - Asi vás to zaskočí, ale také jeden z nejznámějších zloduchů od největší konkurence Marvelu a to DC Comics se dostal k Infinity Gauntlet. Jak možná víte, vesmíry od DC a Marvelu se několikrát propojily, což umožnilo právě to, že Darkseid získal rukavici.

Flash - Další postavou od DC, které pocítila její moc byl Flash. Ale Barry Allenovi nevydržela dlouho, měl ji jen na chvíli, aniž by pořádně okusil její moc.

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat