Robert Downey Jr. by si za roli Iron Mana zasloužil Oscara, tvrdí marvelovský tvůrce

Souhlasíte?

Nedávno se objevilo vyjádření člena Akademie filmových umění a věd, který prohlásil, že nikdy nebude hlasovat pro nic, co má v názvu slovo Avengers, pokud jde o nominaci na Oscara. Ovšem, jsou lidé, kteří si myslí, že si marvelovské projekty a herci z nich rozhodně tuhle (stále ještě) prestižní cenu zaslouží.

SOUVISEJÍCÍ: NIKDY NEBUDU HLASOVAT PRO NIC, CO MÁ V NÁZVU SLOVO AVENGERS, PROHLÁSIL ČLEN POROTY, KTERÁ NOMINUJE NA OSCARY

Je mezi nimi i Jon Favreau, který v Marvelovském filmovém universu ztvárňuje bodyguarda Tonyho Starka (Robert Downey Jr.) Happy Hogana a kromě toho režíroval první dva díly série Iron Man. Jon věří, že právě Robert by si měl za roli Tonyho Starka/Iron Mana rozhodně odnést domů Oscara:

"Určitě má můj hlas. Domnívám se, že byl schopen objevit a prozkoumat různé dimenze téhle postavy ve spoustě a spoustě filmů, což je svým způsobem také vlastní kategorie. Ale musím říct, že když se na to podíváte, speciálně na to, jak to začalo a jak to skončilo, pokud jde o jeho herecké výkony v prvním filmu a v Endgame, byla to rozhodně promyšlená dějová linie, ať už je řeč o jeho hereckém výkonu nebo tom, co filmaři s touto postavou udělali."

Není tajemstvím, že je akademie tvořena především postaršími členy, kteří obvykle nejsou nakloněni tomu, nominovat projekty a herce z takzvané mainstreamové troby. A to je jeden z hlavních důvodů, proč každoročně klesá zájem o slavnostní předávání Oscarů. Možná by se tak akademie měla zamyslet nad tím, zda by neměla dávat šanci také populárním projektům. I velký blockbuster může být skvělou filmařinou. A není sporu o tom, že Downey je talentovaný herec, takže by nebyla žádná ostuda ho nominovat, byť za komiksovou roli.



Zdroj: Variety
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat