Nikdy nebudu hlasovat pro film Avengers, prohlásil člen akademie, která uděluje Oscary

Ale no tak.

Avengers: Endgame (2019) budou zřejmě nejúspěšnějším filmem všech dob a mnozí fandové věří, že by si určitě zasloužili i nějakého toho Oscara, klidně i v kategorii Nejlepší film. S tím ale ne všichni souhlasí. Minimálně ne člen Akademií filmového umění a věd (ta rozhoduje o tom, kdo ceny získá), jehož jméno nebylo prozrazeno (podle všeho by to měl být muž a režisér). Ale jeho slova mluví jasně:

"První muž by měl být nominován na Nejlepší film - pravděpodobně bude devátý nebo desátý - a vizuální efekty tohoto filmu jsou opravdu úžasné. Myslím, že zvládli víc - se skutečnými modely a technikami ze staré školy - než ostatní nominovaní, kteří více spoléhali na digitální triky a to rozhodně respektuji. V žádném případě nebudu nikdy hlasovat pro něco, co má v názvu slovo Avengers, stejně jako spousta lidí v Akademii, nerespektuji taháky na peníze."

Není divu, že chce zůstat daná osoba anonymní, protože za tohle prohlášení by ji spousta lidí "sežrala zaživa". Je trochu omezené, že nechce hlasovat pro filmy, které jsou komerčně úspěšné. A upřímně to jen potvrzuje fakt, jak je Akademie (nebo někteří její členové) "zamrzlá v čase" a odmítá podporovat populární věci, protože ty přece nemohou mít uměleckou hodnotu. 

A dá se předpokládat, že si Endgame stejně nějaké Oscary odnese. Asi ne za Nejlepších film, ale v technických kategoriích by uspět mohla a měla.


Zdroj: THR
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat