Avengers: Infinity War - Star-Lord za lusknutí prsty nemůže, myslí si scenárista

Tvůrce hájí Strážce Galaxie.

V Avengers: Infinity War (2018) se určité postavy několikrát nezachovaly zrovna moudře. Nejčastěji byly zmiňovány dva případy. To, když Thor (Chris Hemsworth) netrefil Thanose (Josh Brolin) svou novou zbraní Stormbreaker do hlavy, ale do hrudníku a Thanos tak měl šanci lusknout prsty, ale především se kritiky dočkal Star-Lord (Chris Pratt).

Když se na domovské planetě Thanose Titanu hrdinům málem podařilo sebrat Thanosovi rukavici s Kameny nekonečna, Star-Lord se dozvěděl, že Šílený titán zabil Gamoru (Zoe Saldana) a začal do něj bušit hlava nehlava, což vedlo k tomu, že se probral a nepodařilo se mu tak sebrat Infinity Gauntlet.

Ovšem, spoluscenárista Christopher Markus si nemyslí, že Star-Lord udělal chybu:

"Nemyslím si, že to zkazil - pokud stojíte před otcem vaší přítelkyně a zjistíte, že ji zabil, praštíte ho do obličeje. Tím chci říct, není nic, co by vás zastavilo před tím, abyste ho praštili do obličeje. Myslím si, že je to z emocionálního hlediska naprosto pochopitelné, speciálně, když si vybavíte scénu, ve které ji měl zabít. Tím myslím, že je to pořádný úlet být v situaci, ve které jste zklamal - ve které bylo vaším selháním, že jste nezabili vaši přítelkyni - což umožnilo to, že ji mohl zabít její otec. A správnou věcí, pokud jste dobrý člověk, měla být vražda vaší přítelkyně. Byl v dané chvíli ve velkém stresu," vysvětlil Christopher.

Je zajímavé, že diváci často vyžadují od postav naprosto logické chování, když to takhle nefunguje ani ve skutečném životě. Speciálně pak ve chvíli, kdy jste plní emocí, takže je pochopitelné, že Star-Lord prostě uklouzl. A kromě toho, pokud by to neudělal, asi by nevznikli Avengers: Endgame (2019) a to by byla škoda.


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat