Robert Downey Jr. se rozpovídal o tom, co pro něj znamenala role Iron Mana

Herci skončila smlouva s Marvelem. POZOR, SPOILERY!!!

Avengers: Endgame (2019) byli zřejmě posledním filmem, ve kterém jsme viděli Tonyho Starka/Iron Mana v podání Roberta Downey Jr.. Většina ostatních postav se může vrátit, ale Tony je jednou z těch, které nepřežily.

Je jasné, že Robert je za šanci ztvárnit legendárního komiksového superhrdinu vděčný. Nejen, že tahle role "nakopla" jeho kariéru, ale také mu vynesla desítky a desítky milionů dolarů (jen za Avengers: Infinity War si měl odnést nejméně 75 milionů dolarů).

A není tak divu, že herec o Iron Manovi mluví velmi hezky:

"Co znamenalo ztvárňovat tuhle postavu tak dlouho? Můžu udělat několik srovnání. Ne, že bych se srovnával s Charlie Chaplinem (mimochodem, Robert si ho ve filmu zahrál, pozn. redakce), ale lidé ho chtěli vidět v roli tuláka. Natočil Pana Verdouxe, natočil Světla ramp, dařilo se mu, i když nebyl jen tou jednou nejvíce milovanou postavou. Ale nakonec, na podzim svého života se přizpůsobil vůli lidu a znovu našel potěšení v téhle postavě a přijal skutečnost, že měl štěstí a mohl ji ztvárnit. V první řadě, Tony tu byl pro mě. Ale je dva neoddělujete. Myslím si, že když natočíte tolik filmů jako já a první z nich byl tak určující a zlomový - ne proto, že bych byl tak skvělý, ale proto, že všichni odvedli tak skvělou práci - Favreau (režisér prvního Iron Mana Jon Favreau, pozn. redakce), Gwyneth [Paltrow] a všichni ostatní... Pak je to jako mít skvělý fotbalový tým, skvělou skupinu lidí."

Je fajn, že Robert neplácal po zádech sebe, ale zmínil své spolupracovníky. Mimochodem, když už jsme u jeho kolegů, tak herec zveřejnil video, ve kterém marvelovští herci přejí filmu Iron Man (2008) k 11. narozeninám. A není třeba připomínat, že tenhle kousek odstartoval Marvelovské filmové universum a byl prvním projektem, ve kterém se Robert představil jako Iron Man.


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat