Avengers: Endgame - Byla ve filmu chyba týkající se časové linky Kapitána Ameriky?

Někdo si to myslí. POZOR, SPOILERY!!!

Co si budeme povídat, Marvelovské filmové universum si často pohrává s časovou linií a tvůrci si ji mění podle libosti (někdy záměrně, někdy omylem). A dalo se čekat, že v Avengers: Endgame (2019) k tomu dojde také, s ohledem na fakt, že se cestovalo do minulosti.

Ve filmu jsme ale slyšeli informaci, že bez ohledu na to, co nám vtloukají do hlavy různé sci-fi filmy, cestování v čase nefunguje tak, že se vrátíte do minulosti, něco tam změníte a tím pádem dojde ke změně i přítomnosti. Návrat do minulosti je totiž pro danou osobu přítomností/budoucností.

To ale vyvolává určité otázky, které se týkají Stevea Rogerse/Kapitána Ameriky (Chris Evans). Ten se na konci filmu vydal skrze Quantum Realm do minulosti, aby vrátil Kameny nekonečna tam, odkud si je hrdinové vypůjčili. Ovšem Steve se nevrátil ve své mladistvé formě, ale místo toho seděl na lavičce opodál portálu do Quantum Realm jako stařec.

Což je ale dost matoucí. Znamenalo by to totiž, že Steve zůstal v minulosti, aby prožil život s Peggy Carter (Hayley Atwell). To je sice milé a všichni jsme mu to jistě přáli. Jenže by to znamenalo, že to narušuje pravidlo o tom, že návrat do minulosti nezmění přítomnost/budoucnost a kromě toho by tak zřejmě existovali dva Kapitáni. Jeden, který skončil na několik desítek let v ledu a druhý z budoucnosti, který by byl s Peggy.

Plus je ten fakt, že měla Peggy muže a rodinu. Bylo prozrazeno, že Peggy měla manžela a děti. A pokud by s ní strávil život Steve, tak by si nejen nevzala nepojmenovaného muže, ale nenarodily by se jí zmíněné děti. Je poměrně zvláštní představa, že by onen hodný Kapitán udělal něco takového.

Někdo mi mohl namítnout, že oním nejmenovaným manželem mohl být vlastně Kapitána, ale to by opět bylo v rozporu s pravidlem o cestování v čase.

K situaci se vyjádřili režiséři bratři Russoové, konkrétně Joe, který poznamenal:

"Pokud se Kapitán vrátil do minulosti a žil tam, vytvořil oddělenou realitu."

Nicméně, pak je tu tedy otázka, kde se vzal v původní realitě, aby předal štít Samovi (Anthony Mackie)?

Rozhodně šlo o milé zakončení příběhu Kapitána Ameriky, ale faktem je, že je to poměrně matoucí a zřejmě to má pár logických děr. Nebo pro to máte nějaké vysvětlení?

Zdroj: CB (2x)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat