Zemřel představitel Chewbaccy Peter Mayhew

Původní představitel Žvejkala už není mezi námi.

Posledních pár let není zrovna příjemných pro fanoušky herců z filmů Hvězdné války. V roce 2016 zemřela představitelka princezny Leiy Carrie Fisher a také Kenny Baker, který ztvárňoval astrodroida R2D2 a teď přišla další nemilá zpráva, opustil nás Peter Mayhew, tedy herec, který dlouhé roky ztvárňoval Chewbaccu/Žvejkala.

Peter nás opustil už 30. dubna, odešel obklopen svou rodinou, příčinou byly komplikace spojené s infarktem, který prodělal. Je samozřejmě smutné, že zemřel a ještě více s ohledem na to, že by 19. května oslavil 75. narozeniny.

Zdroj: TRT World
Peter se narodil v roce 1944, svou hereckou kariéru odstartoval v roce 1977 filmem Sindibád a Tygří oči.

Zanedlouho nato si ho vyhlédl George Lucas, který hledal vysokého herce pro roli Chewbaccy. Původně uvažoval o kulturistovi Davidu Prowseovi, ale ten byl nakonec obsazen do role Darth Vadera a tak Lucas pátrat dál.

O castingu se doslechl i Mayhew, který pracoval v nemocnici a rozhodl se zkusit štěstí. Vyšlo to, přece jen, jako někdo, kdo měřil 2,21 metru neměl příliš konkurenci.

Jen pro zajímavost, Prowseovi a Mayhewovi bylo nabídnuto, aby se rozmysleli, kdo chce hrát koho a Mayhew zvolil Chewbaccu, protože chtěl ztvárnit hrdinu.

Peter se jako Chewbacca objevil v původní trilogii Hvězdných válek, Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005) a ve Star Wars: Síla se probouzí (2015). Na Star Wars: Poslední z Jediů (2017) se podílel jako konzultant, ale Žvejkala nehrál a to ze zdravotních důvodů. Nahradil ho Joonas Suotamo (který se s ním o roli dělil už v Síla se probouzí). Kromě toho Mayhew namluvil Chewbaccu v seriálu Star Wars: Klonové války.

Kromě herectví se Peter věnoval také psaní, napsal knihu Growing Up Giant a dětskou knihu My Favorite Giant, která je zaměřena proti šikaně.

Tak ať ho na druhém břehu provází Síla.

Zdroj: Twitter

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat