Hra o trůny: Legendární hororový autor brání kritizovanou osmou řadu

Stephen King se zastal Hry o trůny.

Aktuálně běžící osmá a současně poslední řada kultovního fantasy seriálu Hra o trůny je kritizována. Hodně kritizována. Především pak pátý díl nazvaný The Bells dostal od diváků pořádně zabrat. Jde o jednu z nejhůře hodnocených epizod vůbec. Na jednu stranu byly chváleny herecké výkony a technické zpracování, ale na tu druhou novináři ani publikum nešetřili s výtkami. Týkaly se například chaotického scénáře, nelogického chování postav nebo některých smrtí.

SOUVISEJÍCÍ: PĚT DŮVODŮ, PROČ DIVÁCI NESNÁŠÍ POSLEDNÍ DÍL HRY O TRŮNY

Ale ne všichni jsou z osmé řady zklamání. Na její obranu vystoupil například legendární hororový spisovatel Stephen King, o kterém není pochyb, že rozumí propracovaným postavám a zápletkám. Spisovatel na Twitteru napsal:

"Miluji poslední řadu GoT, včetně toho, že Dani zešílela, pokud jde Královo přístaviště. Objevila se spousta negativity týkající se konce, ale myslím si, že je to prostě jen proto, že lidé nechtějí ŽÁDNÝ konec. Ale víte, co se říká: Všechno dobré musí jednou..."

Je pravda, že očekávání byla hodně ale hodně vysoká a upřímně řečeno by bylo překvapením, pokud by se je tvůrcům povedlo naplnit. Stejně tak je trošku úsměvné, když lidé žádají po postavách, aby se chovaly vždy logicky. To nedělají lidé ani ve skutečném životě, takže není nepředstavitelné, že by například Daenerys (Emilia Clarke) "hráblo", protože se cítila zrazována ze všech stran (a přišla o někoho blízkého). Ovšem, tvůrci také rozhodně nejsou bez viny. První epizody byly místy skoro až nudné a ty následující byly zase zběsilé až moc.

Uvidíme, zda seriálu napraví reputaci poslední díl, který bude mít premiéru v neděli. Ale asi to není moc pravděpodobné. A i kdyby tvůrci nabídli dokonalou podívanou, je otázkou, zda to bude dost, aby jim diváci odpustili předchozí přešlapy.

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat