TOP 10: Nejmocnější marvelovské postavy - Eternity

Další z nejmocnějších postav je sama Věčnost.

Pokud se nějaká postava jmenuje Eternity (Věčnost), je jasné, že to nebude žádné "béčko". A tím Eternity rozhodně není.

Jejími tvůrci jsou Stan Lee a Steve Ditko. Představena byla v komiksu Strange Tales v roce 1965 a jedná se o kosmickou entitu, které se nemůže téměř nikdo rovnat.

Eternity je dvojčetem entity známé jako Infinity (Nekonečno). Sourozenci jsou součástí malého uskupení, které reprezentuje základní síly vesmíru. Kromě Eternity a Infinity sem patří ještě Galactus, Smrt a Oblivion.

Eternity byla stvořena poté, co vznikla síla známá jako Creation (Stvoření). Eternity vznikla v době, kdy existoval pouze jeden vesmír. Později ale propukla válka mezi různými mocnými bytostmi, jejímž výsledkem byl vznik takzvaného Multivesmíru složeného z mnoha vesmírů.

Eternity se více méně držela mimo pozornost, ale později byla kontaktována Doctorem Strangem, který chtěl pomoci v boji proti vládci Temné dimenze Dormammuovi. Eternity mu nejdříve prozradila, že to zvládne bez její pomoci, ale nakonec přiložila ruku k dílu.

Eternity se v průběhu let stala součástí mnoha bojů, které rozhodovaly o existenci různých vesmírů a dokázala čelit těm nejděsivějším padouchům včetně Thanose s Infinity Gauntlet (on sám označil Eternity, za jednu z nejmocnějších bytostí).

A i ti nejnebezpečnější protivníci se během střetu s Eternity pořádně zapotili. Už jen proto, že jde o ztělesnění Multivesmíru, takže nemá fyzickou schránku. Pokud ale chce, může vstoupit do fyzického těla hostitele, který ale musí být velmi duševně silný (Thor, Doctor Strange nebo Storm) Kromě toho Eternity dokáže měnit Multivesmír podle libosti. Navíc je nesmrtelná a čas pro ni nic neznamená.

Eternity se objevila v několika kreslených seriálech, ale v hrané podobě zatím ne.


Zdroj: Wikipedia, CV
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat