TOP 10: Nejmocnější marvelovské postavy - Galactus

Kteří hrdinové a záporáci jsou ti nej?

Sedmého března se dočkáme premiéry první ženské sólovky od Marvelu Captain Marvel a šéf Marvel Studios Kevin Feige potvrdil, že půjde o nejmocnější hrdinku, která se bude v Marvelovském filmovém universu vyskytovat.

Ale v komiksu je situace trochu jiná, tam najdeme mnohem mocnější jedince. V následujících několika dnech si představíme deset těch nejmocnějších marvelovských postav všech dob.

Začneme bytostí známou jako Galactus. Té se přezdívá "Pojídač svět", tak je asi jasné, že to nebude žádné ořezávátko. Původně to sice nebyl zrovna děsivý tvor, byl to vesmírný výzkumník jménem Galan, který se sloučil s entitou známou jako Sentience of the Universe. Z Galana se tak stala mocná kosmická bytost, která ke svému přežití musela konzumovat celé planety.

Poprvé se Galactus představil v komiksu Fantastická čtyřka v roce 1966 a jeho tvůrcem je legendární dvojice Stan Lee a Jack Kirby.

Tohle duo chtělo vytvořit záporáka, který bude jiný než ostatní. Božská bytost nestarající se o morálku a podobné záležitosti. Tím pádem je to někdy záporák a jindy pomáhá těm "dobrým". Neřeší, co je správné a co je špatné, je to bytost, kterou takové věci netrápí a nezajímají.

Galactus je jednou z nejstarších bytostí v tomto universu, o které se mluví jako o ztělesnění vesmíru. Galactus manipuluje s kosmickou energii, díky čemu ovládá telekinezi, telepatii, dokáže vysílat energetické výboje, měnit velikost, vytvářet iluze nebo se teleportovat.

Kromě toho má obvykle po ruce několik heraldů, což jsou mocné bytosti, které plní jeho přání. V průběhu let mu sloužilo několik postav, mezi ty nejznámější patří Silver Surfer, Nova nebo Human Torch.

Je tak jasné, že není radno se mu stavět do cesty. Je téměř nemožné ho přemoci. Jeho poražení je extrémně náročným úkolem, které si v minulosti vyžádalo spojení dvou týmů a to Fantastické čtyřky a Avengers.

Galactus už se filmovým divákům představit, ale moc se to nepovedlo. Bylo to ve filmu Fantastická čtyřka a Silver Surfer z roku 2007, ve kterém byl Galactus znázorněn jako jakýsi obří mrak, což bylo velké zklamání, v komiksu jde o bytost, která má humanoidní tvary a ikonickou fialovou helmu.

Aktuálně nejsou žádné plány na jeho další představení na plátně.


Zdroj: Wikipedia, CV
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat