TOP 10: Nejmocnější marvelovské postavy - Beyonder

Entita, která proti sobě nechala bojovat legendární hrdiny a záporáky.

Beyonder je jednou z mladších komiksových postav, představena byla až v roce 1984 a to v legendární komiksové sérii Secret War. Ale to, že je to oproti některým jiným postavám ještě "pískle" neubírá nic na faktu, že jde o jednu z nejmocnějších bytostí od Marvelu vůbec.

Tvůrci Jim Shooter a Mike Zeck ji stvořili jako kosmickou entitu, která je považována za v podstatě všemocnou. Přece jen, pokud je někdo schopen unést hromadu velmi silných hrdinů a záporáků a nechat je proti sobě pro pobavení bojovat na planetě jménem Battleworld (kterou Beyonder stvořil), svědčí to o tom, že to není žádný slaboch.

Údajně je schopen zničit celý marvelovský Multivesmír, ze kterého mimochodem nepochází, přišel z místa zvaného Beyond Realm, které se nachází mimo Multivesmír a je mnohokrát větší než Multivesmír.

Podle všeho je Beyonder milionkrát mocnější, než celý Multivesmír, což už něco znamená. Je tak jasné, že po jeho moci toužila hromada bytostí a například Doctoru Doomovi se ji podařilo na nějakou dobu ukrást, ale Beyonder ji nakonec získal zpět.

Nicméně ho zaujalo chování lidí a tak se rozhodl přijmout lidskou podobu a strávit nějaký čas na Zemi mezi padouchy i hrdiny, aby porozuměl lidem.

Ale to, že se ocitl mezi lidmi na něj nemělo dobrý vliv, stal se víc a víc nestálým a tím pádem nebezpečným pro celý Multivesmír a nakonec ho zabil Molecule Man. Mimochodem, právě Molecule Man byl tím, kvůli komu se Beyonder v našem vesmíru vůbec zjevil.

Když se Molecule Manovi stala nehoda, která mu poskytla schopnosti, byla to tak důležitá událost, že to zaujalo i Beyondera a rozhodl se zjistit o našem vesmíru víc.

Molecule Man byl tedy tím, kdo ho nevědomky přilákal a současně tím, kdo byl jeho zkázou.

Nicméně, i když není nesmrtelný, tak je Beyonder nesmírně mocný. Jednu dobu byl dokonce označován za nejmocnější marvelovskou postavu, která se mávnutím prstu dokázala zbavit Galactuse nebo bez mrknutí oka zničila celou galaxii.

Jelikož je Beyonder znázorňován jako téměř všemocný, jeho schopnosti jsou více méně neomezené, dovede vše od upravování reality až po manipulaci s hmotou.

V současné době je stále považován za jednu z nejmocnějších bytostí (jak se dalo čekat, v některých komiksových sériích už není mrtvý), ale není tak silný jako například Eternity, Living Tribunal nebo národ Celestianů.

Beyonder byl zatím k vidění v kreslených seriálech, o jeho hrané verzi nejsou žádné zprávy.



Zdroj: Wikipedia, CV 
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat