Marvel nechal v komiksu zavraždit důležitou postavu, kterou známe i z filmů

O kom je řeč?

Marvel docela často nechává ve svých komiksech umírat také důležité postavy. A je to tu zase. Tentokrát v šestém dílu komiksu Captain Marvel došlo k vraždě Thaddeuse "Thunderbolt" Rosse.

To je někdo, kdo je nejen v komiksovém světě poměrně důležitou postavou (stal se z něj Red Hulk). Znají ho totiž i filmoví diváci, protože se objevil v Marvelovském filmovém universu a to už v samotných jeho počátcích. Byl k vidění v Neuvěřitelném Hulkovi (2008), kde jako armádní generál (v podání Williama Hurta) šel po krku Hulkovi.

Poté byl k vidění v krátkém marvelovském filmu The Consultant a následně měl důležitou roli v Captain America: Občanská válka (2016), kde v pozici ministra zahraničí prosazoval Sokovijskou úmluvu o registraci lidí s nadpřirozenými schopnostmi. A Ross nemohl chybět ani v Avengers: Infinity War (2018).

Není jasné, zda se po lusknutí prsty nezměnil v prach, může tak být mrtvý, ale také naživu. V komiksu je ale jeho osud zpečetěn.

Za jeho smrtí stojí Alexa Lukin, vůdkyně mocného spolku Power Elite (jehož členem byl i Ross). Tahle dáma má v plánu zničit Kapitána Ameriku, ale ne ho zabít. Chce zlikvidovat jeho pověst. Proto nechala zavraždit Rosse s tím, že chce svalit vinu na Kapitána.

A zdá se, že jí to vychází, protože se do vyšetřování Kapitána pustil sám Nick Fury...

Další díl komiksu Captain America vyjde 16. ledna 2019.

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat