Avengers: Proč Thanos chtěl, aby Zemi dobyl Loki?

Jaký k tomu měl podle fandů důvod?

V Avengers (2012) byl tím, kdo stál za útokem na Zemi Loki (Tom Hiddleston). Nicméně víme, že za nitky tahal Thanos (Josh Brolin).

Kromě toho jsme zjistili, že Loki byl silně ovlivněn žezlem, které dostal od Thanose a které Lokiho naplňovalo nenávistí k Thorovi (Chris Hemsworth) a lidem.

Ale proč vlastně Thanos vsadil na Lokiho, když má k dispozici velké množství nebezpečných a mnohem zákeřnějších spojenců?

SOUVISEJÍCÍ: LOKI BYL V AVENGERS ZÁPORÁKEM PROTI SVÉ VŮLI

Podle jedné teorie je důvod hodně zajímavý. Víme, že Thanos se velmi dlouhou dobu snažil získat Kameny nekonečna. A jeden z nich Space Stone byl (jako Tesseract) na Zemi. Nicméně, Thanos si byl vědom toho, že na naši malou planetku dohlíží Asgard v čele s Odinem (Anthony Hopkins), což byl jeden z mála těch, kteří pro Thanose představovali opravdovou hrozbu.

Thanos se tak rozhodl nezaútočit na Zemi přímo, ale vsadit na Loki s tím, že Odin by nedokázal svého adoptivního syna zabít.

Ale Thanos podcenil Avengers, kteří nakonec zvládli invazi Chitauriů a Lokiho porazit a tak Thanos Space Stone nezískal.

Rozhodně by to dávalo smysl, Odin byl opravdu dostatečně mocný, aby Thanose mohl ohrozit. A použít Lokiho by byl od Thanose chytrý krok.

Nicméně, ať tak nebo tak, Thanos všechny Kameny nekonečna stejně nakonec získal. Jak bude nejen jejich příběh pokračovat dál se dozvíme 25. dubna 2019 v Avengers: Endgame.



Zdroj: Reddit
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat