Daredevil: Proč byly zrušeny marvelovské seriály? Netflix je chtěl hodně zkrátit

To je prý pravý důvod.

Nedávno se Netflix pustil do rušení marvelovských seriálů. Z šesti jich odpískal polovinu. "Přežili" jen Jessica Jones a Punisher, plus Defenders, ale u nich se nepočítá s tím, že budou mít další řadu (oficiálně zrušeni ale nebyli).

Samozřejmě se ihned začalo mluvit o tom, že za zrušením stojí vlastník Marvelu Disney, který chce, aby seriály pokračovaly na jeho chystané streamovací službě Disney+.

Jak to tak ale vypadá, důvod pro zrušení seriálů je trošku jiný. Matthew Ball ze serveru REDEF přišel s informací, že Netflix chtěl série výrazně zkrátit a to z 13 na 6/8 dílů, aby snížil náklady a údajně také zvýšil kvalitu (rozumějte, odstranil výplňové epizody).

Prvním náznakem toho byl zřejmě Iron Fist, jehož druhá řada měla 10 dílů. Nicméně, tak výrazné zkracování se Disneymu údajně nelíbilo a to z pochopitelných důvodů, znamenalo by to pro ně méně zisků a nevyplatilo by se mu nechat si blokovat postavy, které může využít v budoucích projektech.

Nakonec tak byly tři seriály (kromě zmíněného Iron Fista, také Luke Cage a Daredevil) zrušeny. Ale dá se tušit, že by se dříve nebo později mohly vrátit, ovšem na Disney+.



Zdroj: Twitter
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat