Daredevil: Netlix má hodně velký důvod, proč litovat zrušení

Jaký?

V posledních týdnech Netflix zrušil hned tři marvelovské seriály. Iron Fista, Lukea Cage a překvapivě také Daredevila.

V případě Iron Fista to nebylo úplně neočekávané, první řada nebyla moc dobře hodnocena. Druhá už byla výrazně lepší, ale kvalita se zvedla příliš pozdě a seriálu výrazně ubylo diváků.

To se stalo i u Lukea Cage a to přes fakt, že jde o miláčka kritiků. Ani to ale nepomohlo a podle dostupných informací byla sledovanost druhé řady mnohem nižší než u první.

SOUVISEJÍCÍ: PROČ NETFLIX ZRUŠIL NĚKTERÉ MARVELOVSKÉ SERIÁLY?

Nejvíce šokující tak bylo zrušení Daredevila, u kterého se dalo předpokládat, že má velkou fanouškovskou základnu.

Nicméně, i Daredevil se nedočká (minimálně na Netflixu) další řady. Důvodem mělo být údajně to, že Netflix chtěl zkrátit jednotlivé řady na osm nebo dokonce šest epizod a to se Marvelu vůbec nelíbilo.

Nakonec nedošlo k dohodě a streamovací gigant Netflix se uchýlil ke zrušení. Ale v případě Daredevila to pro něj muselo být hodně bolestné, protože vyšlo najevo, že v USA šlo o jeden z nejpopulárnějších digitálních seriálů vůbec (konkrétně čtvrtý).

Nicméně, v tomto případě prostě nerozhodovala oblíbenost a úspěch, ale neschopnost dosáhnout dohody s Marvelem.

A pokud jde o fandy Daredevila, sice nebylo nic potvrzeno, ale nemusejí asi zase tolik truchlit, protože se dá tušit, že Disney seriál vzkřísí na své nové streamovací platformě Disney+. Byl by to od společnosti chytrý krok, speciálně s ohledem na popularitu seriálu.

Zdroj: Daredevil
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat