Novým Supermanem by mohl být černošský herec z Black Panthera

Nečekaná volba.

Je to jen chvíle, co vyšlo najevo, že Henry Cavill zřejmě dál nebude hrát Supermana a už se mluví o tom, že má Warner Bros. potencionálního nástupce.

SOUVISEJÍCÍ: HENRY CAVILL PRÝ DAL NEBUDE SUPERMANEM

A je úplně jasné, že tohle jméno vyvolá velkou vlnu kontroverze. Jde totiž o Michaela B. Jordana, což je očividně poněkud nečekaný výběr. Určitě vám neuniklo, že je to herec tmavé pleti.

Michael má zkušenosti s komiksovými rolemi (Fantastická čtyřka, Black Panther), je fyzicky zdatný, talentovaný, ale barva jeho kůže by mohla pro některé fandy Supermana představovat problém, protože Muž z oceli je prostě běloch jako poleno.

Pravdou je, že v komiksovém světě bylo pár postav, které používaly jméno Superman a byly tmavé pleti, ale drtivá většina lidí prostě zná Supermana jako bílého Clarka Kenta a je více méně jisté, že pokud by byl Michael obsazen, propuknou klasické diskuse o přehnané politické korektnosti, úděsném "multikulti" a podobně.

Warner Bros. se chce prý poté, co nebylo úplně spokojeno s předchozími filmy Superman vydat jiným směrem a prvním krokem by mělo být obsazení Jordana, který je rozhodně výrazně odlišný od toho, co známe.

Ano, je to odvážný krok, ano, vyvolá to poprask, ale v tomhle případě bych tomu dal šanci, protože Jordan je prostě šikula.

Nicméně, vypadá to, že se dalšího filmu Superman nedočkáme roky a bůhví, co se do té doby stane.

Zdroj: Deadline
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat