Thanos je v podstatě nezničitelný a je silnější než Hulk, upozorňuje režisér

Není to žádný třasořitka.

Thanos (Josh Brolin) sice tahá za nitky už spoustu let, ale vlastně o něm nic moc nevíme. Párkrát se mihnul na plátně, ale to je asi tak vše. Jeden z režisérů filmu Avengers: Infinity War Joe Russo ale vysvětlil, co je vlastně Thanos zač:

"Thanos je v podstatě nezničitelnou podstavou, která je silnější než Hulk a má neproniknutelnou pokožku. Je z planety, která se jmenovala Titan. Mnoho let před filmem čelila destrukci. Docházely jim suroviny a došlo k přelidnění. Thanos navrhl, že vyhladí náhodnou polovinu populace, aby zachránili zbytek. Samozřejmě, obyvatelé Titanu to zavrhli, označili ho za šílence, vyhostili ho a planeta skončila zkázou. Takže si to vzal na starosti, cestoval z planety na planetu a vyhlazoval půlku populace na každé planetě, aby je napravil a znovu nastolil rovnováhu. Když uslyšel o Kamenech nekonečna, uvědomil si, že pokud bude mít všechny, bude schopen kontrolovat celý vesmír. Jen s lusknutím prstu bude moci napravit vesmír navždy a to tak, že z něj odstraní 50 procent života. Takže pro naše postavy jde o neuvěřitelné sázky. Pokud Avengers kvůli něčemu vznikli, tak pro to, aby zastavili Thanose v dosažení jeho cíle."

Svým zvráceným způsobem měl Thanos správné cíle, jen ty metody nejsou úplně ideální. Očividně mu trochu přeskočilo, protože vyhladit půlku života není zrovna běžná věc. Mimochodem, v komiksu se mu to povedlo (a pak to bylo zvráceno, ale to už je zase jiná pohádka), jenže jeho cílem nebylo dosáhnout rovnováhy, ovšem okouzlit bytost jménem Death, které se chce zavděčit.

Avengers: Infintiy War mají premiéru 26. dubna.

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat